Skip to content

Concerte pentru familii si copii in cadrul Festivalului Enescu. Concertele incep in 3 septembrie si se desfasoara la Teatrul Odeon. S-au pus biletele in vanzare.

Anul acesta Festivalul International George Enescu inaugureaza Seria de concerte pentru familii si copii: patru concerte tematice, ce vor avea loc intr-un spatiu inclus in premiera in Festival, Sala Majestic a Teatrului Odeon. Cu programe concepute special pentru a stimula interesul celor mici pentru muzica si instrumentele clasice, concertele pentru copii si parinti sunt experiente unice, menite sa faca cunoscute publicului larg operele unor mari compozitori.

”In Seria de concerte pentru familii si copii am introdus ideea unei povesti prin muzica, fiecare concert are o poveste, deoarece felul in care parintii comunica cu copiii cel mai des este printr-o poveste, iar muzica e o poveste care trebuie descoperita. Fiecare concert se axeaza pe un grup de instrumente din orchestra, intr-unul descoperim ce este o vioara, in altul ce este un instrument de percutie, in altul descoperim ce este un instrument de suflat. Toata orchestra va fi prezenta, dar focusul se pune pe cate un tip de instrument pe care il descoperim. De aceea, cei care vor ajunge la toate patru concertele, vor descoperi o tetralogie completa, asa cum am gandit-o. Daca ajung doar la un concert, nu vor pierde nimic din poveste, insa recomandarea mea ar fi sa incerce sa ajunga cu cei mici la toate cele patru concerte din serie”, a declarat Maestrul Cristian Macelaru, Directorul Artistic al Festivalului International George Enescu.

Seria incepe pe data de 3 septembrie de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul „Orchestra merge la Zoo” sustinut del Orchestra Camerata Regala, sub bagheta dirijorului romano-canadian Andrei Feher.

Muzicienilor le vor sta alaturi prezentatoarea Cristina Bohaciu Sarbu (muzicolog) si actorul Mihai Bisericanu. In program vor fi lucrarile lui Jacques Ibert, Divertisment – Finale, Camille Saint-Saëns, Carnavalul animalelor si basmul simfonic al lui Sergei Prokofiev, Petrica si Lupul.

Al doilea concert la care sunt asteptati cei mici are loc duminica, 10 septembrie de la ora 11:00, tot la Sala Majestic a Teatrului Odeon. „Pinocchio… with „strings” attached” va fi concertul interpretat de Romanian Chamber Orchestra, dirijata de Gabriel Bebeselea, cu muzicologul Cristina Bohaciu Sarbu in rol de prezentator si actrita Ioana Marcoiu. Muzicienii de pe scena vor da viata primei parti din celebra lucrare Eine Kleine Nachtmusik de Wolfgang Amadeus Mozart, urmata de Dansurile populare romanesti de Bella Bartók, intr-un aranjament pentru clarinet si orchestra de coarde de Alin Chelarescu. Solist va fi cel mai tanar membru al Orchestrei Romane de Tineret, clarinetistul Petru Pane. A treia lucrare din program va fi Aventurile lui Pinocchio in Funland de Michael Gandolfi. Concertul este sold-out.

Orchestra de Camera Radio va urca pe scena de la Teatrul Odeon pentru cel de-al treilea concert din Seria pentru familii si copii, duminica, 17 septembrie, de la ora 11:00. Dirijorul orchestrei pentru acest concert intitulat „Parizade and the Singing Tree” va fi Cristian Spataru, cu Cristina Bohaciu Sarbu prezentator, iar narator va fi actrita Andreea Mateiu. Publicul va avea ocazia sa asculte lucrari de Georges Bizet (Suita Jeux d’Enfants (I. Marche: Trompette et tambour; II. Berceuse: La poupée; III. Impromptu: La toupie; IV. Duo: Petit mari, petite femme; V. Galop: Le bal), Joseph Haydn (Simfonia jucariilor) si Karim Al-Zand (Parizade and the Singing Tree). Concertul este sold-out.

Seria de concerte pentru familii si copii se va incheia cu concertul Orchestrei Teatrului National de Opereta si Musical Ion Dacian, pe 24 septembrie, de la ora 11:00. Orchestra va fi dirijata de Constantin Grigore, cu Cristina Bohaciu Sarbu prezentator si cunoscutul actor Radu Gheorghe narator. „The composer… Who is it?” va fi titlul spectacolului, in care cei mici vor avea ocazia sa descopere lucrari de Ludwig van Beethoven (Simfonia nr. 5 in do minor op. 67 – selectiuni), Paul Dukas (La Péri – Fanfare) si Noel Paul Stookey (The Composer Is Dead).


Biletele sunt disponibile la pretul de 30 de lei si s-au pus in vanzare pe siteul Teatrului Odeon. Link direct.