Skip to content

Confruntarea Red Bull Music SoundClash continua – Subcarpati vs Vita de Vie, pe 9 octombrie 2019, la Sala Polivalenta

Editia a III-a a Red Bull Music SoundClash se anunta o batalie pe cinste, in “ring” confruntandu-se in acest an Subcarpati si Vita de Vie

Pe 9 octombrie 2019, Sala Polivalenta va fi din nou “campul de lupta” a unei confruntari creative dintre doi reprezentanti importanti ai muzicii romanesti, scenariul incluzand, ca de fiecare data 2 scene, 4 runde provocatoare si un public in extaz care, de altfel, va decide castigatorul.

Dupa CNC vs. Carla’s Dreams si Grasu XXL vs. Loredana, in 2019 e randul celor de la Subcarpati si Vita de Vie sa intre in ring.

Subcarpati vs Vita de Vie

Red Bull Music SoundClash este si in acest an un eveniment Sold Out, cu un scenariu bine stabilit: incalzirea, 4 runde, un invitat surpriza, dupa care publicul anunta castigatorul

Daca celelate doua editii au inclus artisti din lumea hip-hop si pop, Red Bull Music SoundClash 2019 va fi ceva  mai diferit. Astfel, pe scenele de la Sala Polivalenta vor urca Subcarpati, o trupa care imbina elemente din muzica electronica cu stilul hip-hop cu accente din folclor, si Vita de Vie, o formatie de rock alternativ.

Potrivit formatului evenimentului, Red Bull SoundClash va include cateva runde, parte a scenariului bine stabilit si valabil in toate tarile care au preluat acest show.

The Warm up este momentul in care Subcarpati si Vita de Vie vor  interpreta cate 3 cantece din propriul repertoriu.

In Runda 1: “The Cover”, fiecare trupa va canta o melodie celebra, dar adaptand-o la propriul stil.

Runda 2: “The Take Over” reprezinta o confruntare ceva  mai diferita: Subcarpati incepe o piesa si, de pe cealalta scena, Vita de Vie o preia “din mers” si o canta cumva adaptata la propriul stil, dupa care rolurile se schimba, acest scenariu repetandu-se pe parcursul a 4 piese.

Runda 3: “The Clash” este considerata confruntarea principala, runda in care fiecare trupa canta 3 piese din repertoriul propriu, dar in 3 stiluri diferite.

Runda finala, “The Wild Card” vine cu un invitat surpriza din partea fiecarei trupe, invitat care ar trebui sa ii ajute sa mai castige alte cateva voturi din partea publicului.

La final, publicul voteaza si decide castigatorul Red Bull MusicClash 2019.

Ca si evenimentul din 2018, Red Bull Music Clash este Sold Out.

Primele doua editii Red Bull SoundClash au fost castigate de reprezentantii hip-hop

Miscarea SoundClash isi are originile in Jamaica anilor ’50, fiind o confruntare intre artisti reggae care se intreceau in versuri, ritmuri si tot felul de trucuri pentru a atrage atentia publicului si a capata din ce in ce mai multa popularitate. Oficial, primul Red Bull SoundClash s-a organizat in Olanda, in 2006, de atunci evenimentul extinzandu-se pe cinci continente si in peste 50 de dueluri.

In Romania, Red Bull SoundClash a avut loc pentru prima data in 2017. Atunci, la Sala Polivalenta s-au intrecut CTC, formatia de hip-hop underground, si Carla’s Dreams, reprezentantul pop rock-ului. In urma confruntarii, publicul i-a ales castigatori pe baietii de la CTC.

In 2018, in confruntarea hip-hop vs pop, Grasu XXL a chemat-o la battle pe Loredana. Sala a fost in extaz pe toata durata rundelor, mai ales atunci cand cei doi si-au chemat pe scena invitatii: Grasu XXL pe Tudor Chirila si Loredana pe Smiley. Hip-hopul a castigat si aceasta editie, Grasu XXL fiind declarat castigatorul Red Bull SoundClash 2018.

Citește în continuare