Skip to content

O carte scrisa de Contele Spencer, fratele Printesei Diana, va fi ecranizata de Steve Coogan. Spune povestea Regelui Charles al II-lea care a evadat si s-a ascuns de Oliver Cromwell care il cauta sa il ucida.

Baby Cow, compania de productie a actorului si scenaristului britanic Steve Coogan, a castigat recent licitatia pentru drepturile de ecranizare ale unei carti scrise de Charles, Contele Spencer. Spune povestea evadarii viitorului Rege Charles al II-lea dupa ce tatal sau a fost omorat de Oliver Cromwell. 

Steve Coogan si Jeff Pope, scenaristii din spatele productiei „Philomena” (nominalizata pentru 4 premii Oscar) vor adapta cartea „To Catch a King: Charles’s II Great Escape” lansata in 2017 de Contele Spencer, fratele mai mic al regretatei Printese Diana. 

Filmul va spune povestea Regelui Charles al II-lea care a fost infrant de armata lui Oliver Cromwell, se afla pe fuga si reuseste sa evadeze si sa se ascunda de furia barbatului care a daramat monarhia si i-a executat tatal, pe Regele Charles I. 

Cartea lui Charles Spencer este bazata pe marturiile Regelui Charles al II-lea dar si pe scrisorile si jurnalele care au fost descoperite in ultimii 50 de ani. Este un thriller care detaliaza modul ingenios si plin de actiune in care un viitor rege a pacalit armata parlamentului lui Oliver Cromwell. Regele s-a deghizat si s-a ascuns inclusiv intr-un stejar in timp ce militarii care il cautau sa il ucida au trecut pe sub copacul in care se afla.

„To Catch a King” este una dintre cele 4 carti best-seller pe care Charles Spencer le-a lansat pana acum si este a 7-a carte pe care a semnat-o, fiind specializat in istoria regala britanica a secolului al 17-lea.

Sumarul cartii este descris pe site-ul Contelui: „Cum a reusit cel mai cautat barbati din tara sa pacaleasca cea mai mare vanatoare a unui om din istoria britanica? Regele Charles I a fost decapitat in 1649 langa palatul sau, Whitehall. Cand fiul sau cel mare, Charles, s-a reintors in 1651 sa lupte pentru tron, a fost invins de armatele lui Cromwell la batalie de la Worcester. Pentru ca se astepta sa aiba aceeasi soarta ca tatal lui, Charles a fugit sa-si salveze viata. De la ascunzatoarea in stejar la calatoria ca parte a unui cuplu aflat pe fuga in timp ce observa oamenii care celebrau infrangerea lui, s-a bazat pe curaj, putere si noroc pentru a supravietui.”

Contele Spencer este specializat in istorie britanica la Oxford si este cunoscut pentru expertiza in perioada Razboiului Civil din secolul al XVII-lea. Anterior a scris despre Printul Rupert de pe Rin, unul dintre cei mai importanti generali ai Regelui Charles I si despre „Ucigasii Regelui: Barbatii care au indraznit sa il execute pe Charles I” intr-o carte publicata in 2014.

Despre ecranizarea cartii „To Catch a King”, Contele Spencer a declarat ca „evadarea miraculoasa a Regelui Charles al II-lea este unul dintre cele mai palpitante episoade din istoria regala britanica. Sunt incantat de faptul ca Baby Cow Productions a ales sa ecranizeze „To Catch a King”. Steve Coogan are o experienta in a aduce personaje iconice si neconventionale pe ecranele noastre, si sunt convins ca va face cinste povestii.”

Contele Spencer a lucrat ca reporter pentru Today Show de la NBC, a scris pentru Vanity Fair si este implicat constant in dezvoltarea casei ancestrale de la Althorp unde organizeaza anual un festival de literatura.

Nascut Charles Edward Maurice Spencer in 1964, fratele mai mic al Printesei Diana si unchiul Printilor William si Harry este mostenitorul titlului nobiliar al familiei sale. Parintii lui au fost Vicontele si Victontesa Althorp iar nasa lui este Regina Elizabeta. Pe langa Printesa Diana, a mai avut alte 2 surori, Sarah si Jane si un frate mai in varsta, John care a murit la cateva ore dupa nastere.

Ca orice tanar fiu al unei familii nobile britanice, Charles a fost educat la Colegiul Eton iar dupa aceea a studiat la Colegiul Magdalen din Oxford. La randul lui, are 7 urmasi din 3 casatorii, cea mai tanara fiica a fost nascuta in 2012 si poarta numele Charlotte Diana.

Contele Spencer a intrat in atentia publicului in timpul slujbei de inmormantare a Printesei Diana. 

La 6 zile dupa accidentul fatal care i-a luat viata Printesei, Charles Spencer a tinut in Westminster Abbey un elogiu adus surorii sale care a fost difuzat in intreaga lume si a avut o audienta de peste 30 milioane de telespectatori numai in Marea Britanie.

In timpul discursului, a atacat presa si jurnalistii pentru modul in care s-au purtat cu Diana si a facut atacuri subtile catre Familia Regala Britanica pentru faptul ca i-au retras titlul nobiliar. Ulterior, publicul si presa l-au numit un erou si a devenit unul dintre cele mai emotionante discursuri ale secolului trecut.

Ulterior, a publicat 2 carti despre casa ancestrala („Althorp: the Story of an English House” in 1998) si familia Spencer („The Spencer Family” in 1999) si s-a dedicat exclusiv scrierilor istorice despre monarhia britanica bazate pe cercetari si documente care atesta validitatea ipotezelor sale. Cea mai recenta lansare editoriala a fost „The White Ship: Conquest, Anarchy and the Wrecking of Henry’s I Dream” din 2020.

Citește în continuare