Skip to content

La cea mai recenta prezentare de moda Coperni, modelele au defilat alaturi de roboti patrupezi utilizati de obicei in operatiuni militare. 

Casa de moda Coperni din Paris a debutat la inceputul acestei luni urmatoarea colectie de imbracaminte pentru sezonul toamna/iarna 2023-2024. Lansarea a devenit un eveniment viral datorita robotilor patrupezi ”Spot” care au defilat alaturi de modele pe podium. Conceptul a fost gandit pe ideea de interactiune dintre oameni si roboti si sugereaza ca in viitor relatiile de acest fel vor deveni mult mai stranse. 

In cadrul defilarii au fost inclusi cinci dintre cei mai avansati roboti creati de compania americana de robotica Boston Dynamics. Patrupezii au intrat primii pe podium, spre surprinderea publicului. 

La scurt timp dupa aparitia robotilor, au inceput sa defileze si modelele care si-au coordonat miscarile cu cele ale patrupezilor. Pe masura ce show-ul a continuat, robotii si modelele au inceput sa interactioneze, unul dintre androizi a ajutat-o pe una dintre femei sa-si dea jos jacheta, urmand ca mai apoi altul sa ia de pe jos o geanta de mana si sa o poarte in locul altui model care defila pe podium. 

Un alt lucru de remarcat in cadrul colectiei toamna/iarna 2023 este faptul ca brandul a lansat si o linie de imbracaminte pentru barbati, dupa ce in ultimele sezoane a prioritiza exclusiv haine si accesorii pentru femei.

Lansarea colectiei a fost inspirata de fabula ”Le Loup et l’Agneau” — Lupul si mielul — scrisa de Jean de La Fontaine in secolul al XVII-lea, insa proiectul casei de moda prezinta o poveste moderna despre relatiile dintre roboti si oameni.

Referinta catre La Fontaine a fost introdusa pentru a semnala viitorul spre care omenirea se indreapta, unul in care robotii si oamenii vor gasi o modalitate de a trai impreuna, asa cum au facut lupul si mielul din fabula poetului francez.

In acest sens, Arnaud Vaillant, directorul executiv al brandului, a declarat la finalul prezentarii de moda: ”Mesajul nostru este unul pozitiv, acela ca oamenii si tehnologia pot trai impreuna in armonie. Boston Dynamics este prima companie care a semnat un tratat prin care garanta ca robotii lor nu vor primi niciodata arme, in acelasi timp ei au fost primii care au trimis androizii in Ucraina pentru a curata regiuni intregi de bombe ascunse.” 

Coperni este un brand cunoscut pentru prezentarile de moda avangardiste, care adesea sunt gandite pentru a soca si intriga publicul. La prezentarea colectiei de primavara/vara 2023, modelul Bella Hadid a purtat o rochie care a fost pulverizata in timp real pe corpul nud al modelului, devenind un moment viral.

Brandul parizian a fost fondat de catre Sébastien Meyer si Arnaud Vaillant in 2013, castigand intre timp reputatia de casa de moda ultra-moderna, orientata catre noile tehnologii si produse cu un design eficient care pune accentul pe formele geometrice. 

Interesele celor doi designeri au fost indreptate inca de la inceput catre o zona in care moda, stiinta si tehnologia lucreaza impreuna pentru a crea piese vestimentare futuriste. In acest sens si numele brandului este inspirat de astronomul renascentist Nicolaus Copernicus. 

Citește în continuare