Skip to content

Copiii invata prin creativitate – ateliere educative pentru cei mici, in Bucuresti

Atelierele care pun accentul mai degraba pe joc, creativitate si imaginatie au din ce in ce mai multa popularitate astazi. Copiii invata, dar se si distreaza cel mai bine prin joc si creativitate, asa ca, pe langa scoala, antrenamente sportive sau meditatii, e frumos sa le gasiti celor mici cursurile creative potrivite, care sa le fie un aliat de incredere la nevoie. 

Vestea buna este ca scolile sau cluburile din Bucuresti ofera o multime de astfel de optiuni din care puteti alege. Cititi mai jos cateva dintre variante si decideti care ar putea fi urmatoarea aventura a copiilor vostri. 

Atelier de Scriere Creativa pentru copii – Casa cu Rost 

Adresa: Strada Blanari nr. 23, etajul 5, Bucuresti
Website: https://www.casacurost.ro

Atelierul de Scriere Creativa de la Casa cu Rost se adreseaza copiilor intre 6 si 12 ani, iar in cadrul acestuia vor invata despre compozitie, tehnici de scriere, vor fi invitati scriitori cunoscuti si se vor citi povesti terapeutice alaturi de un psiholog.  In plus, cele mai bune povesti scrise chiar de cei mici vor fi publicate intr-un mic volum. 

Fiecare modul cu o tematica diferita contine 8 sedinte, o sedinta dureaza 2 ore, iar copiii se pot alatura grupului nou format si pe parcurs. Cursul este sustinut de Claudia Groza, profesor de biologie si scriitoare de carti pentru copii (“Tobias, elefantelul colorat, “Povesti cu pilde pentru copiii isteti, “Avionul Nazdravan” etc.) Costul unei sedinte este de 50 lei, iar a unui modul de 400 lei (8 sedinte). 

Casa cu Rost, in principal un centru de activitati pentru copii si adulti, este totodata si galerie de arta sau spatiul in care se organizeaza periodic evenimente culturale si de divertisment. Pe langa Scriere Creativa, copiii mai pot urma aici cursuri de pictura pe material textil, quilling, bune maniere prin joc, actorie, art-terapie etc. 

Atelier de Ceramica si Modelaj in Lut – Clubul Meu: Ateliere Creative Tei

Adresa: Bulevardul Lacul Tei, nr. 65, sector 2, vis-à-vis de Parcul Circului, Bucuresti 
Website: https://atelierecreative.ro/

Cand cei mici au libertatea de a crea si isi lasa libera imaginatia, apar mici opere de arta, iar cursul de Ceramica si Modelaj in Lut chiar asta isi doreste. Copiii vor invata si vor crea prin joaca, vor fi implicati in proiecte de grup, descoperind si notiuni de modelare 3D in lut si realizand la fiecare curs o sculptura tridimensionala. Cursurile au loc in fiecare joi, timp de o ora, costul unui abonament este de 180 lei (4 ateliere pe luna), iar a unei sedinte de 45 de lei. 

Clubul Meu este un centru complex care organizeaza pentru cei mici tot felul de activitati, toate bazate pe invatare si exercitiu prin joc. Pe langa atelierul de ceramica, copiii se mai pot inscrie aici la multe alte ateliere, printre care cele de pictura, limbi straina, dans, balet, robotica, teatru sau sah. 

Françaventure, curs de limba si creativitate – Fabrilabo

Adresa: Strada Roma, nr. 38, Bucuresti
Website: http://fabrilabo.ro

Cursul de limba si creativitate franceza Françaventure este asul din maneca al centrului Fabrilabo, un club inspirat de modele de succes precum Makerspace sau DIY.  Françaventure se adreseaza copiilor intre 6 si 12 ani si reprezinta o calatorie in lumea francofoniei, descoperita de cei mici nu traditional, ci prin povesti, cantece, jocuri de rol, joc sau animatii. Cursurile au loc o data pe saptamana, dureaza 90 de minute, iar costul unei sedinta este de 55 lei/copil. 

Fabrilabo este un centru care se axeaza pe educatia ludica si aplicata, oferind tot felul de activitati atat pentru copii si tineri, cat si pentru adulti. Atelierele include cursuri de scriere creativa, public speaking, robotica, antreprenoriat, bucatarit tematic, design floral, actorie, reciclare creativa etc. 

Curs de Fotografie – Bufnita din Tei 

Adresa: Centrul Sudului si Centrul 13 septembrie, Bucuresti 
Website: https://bufnitadintei.ro

Daca aveti un copil ceva mai mare, care si-ar dori o preocupare aparte, cursul acesta de fotografie ar putea fi una dintre variantele demne de luat in seama. Destinat copiilor cu varsta de peste 10 ani, cursul de fotografie le ofera prilejul de a se exprima prin imagini, invatand totodata si principiile, regulile si tehnicile asociate acestei arte. Pentru “a scrie cu lumina”, pentru a exprima o poveste sau o stare prin fotografie, copiii vor fi indrumati de specialisti in arta fotografica o data pe saptamana, in sedinte de cate 90 de minute, costul unui modul fiind de 220 lei. 

Bufnita din Tei este un club care ofera optiuni de afterschool sau scoala de vara, dar si o multime de activitati recreative si educative pentru cei mici, cum ar fi pictura si desen, actorie, lego, dezvoltare senzoriala,  dezvoltare personala sau tehnologie si programare. 

Atelier de Spray Painting – Graffiti – Playouth

Adresa: Str. Barbu Delavrancea, nr.15, sector 1, Bucuresti
Website: https://playouth.ro

Un alt fel de pictura, spray paintingul sau arta graffiti-ului va fi “altceva”, cucerind pe loc orice copil. Fie ca are sau nu talent la pictat sau desenat, acest curs ii va dezvolta celui mic atat creativitatea, cat si simtul si abilitatile artistice, asta intr-un mediu distractiv si relaxant. Cursul este potrivit copiilor intre 8 si 12 ani, costa 75 lei, dureaza 2 ore, timp in care toti cursanti vor realiza un tablou cu o tema anume. 

Playouth imbina jocul, arta si bucuria in toate activitatile oferite, la multe dintre ele avand acces si parintii. Copiii pot alege dintre o multime de variante, de la cursuri de origami, yoga family sau quilling pana la ateliere de inteligenta emotionala, educatie cinematografica pentru copii sau storytelling. 

Citește în continuare