Skip to content

Corul „Madrigal – Marin Constantin” canta pe faleza Cazinoului din Constanta pe 15 si 16 august. Spectacolul se bucura de participarea actorului Marius Manole, accesul este gratuit

Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” are o serie de 2 concerte pentru turistii aflati pe litoral. Sub numele „Ave Maria” pe 15 si 16 august 2022, de la ora 21:00, pe faleza Cazinoului din Constanta, cel mai mare si mai premiat cor din Romania canta in fata publicului intr-o atmosfera speciala.

Accesul spectatorilor la concerte este gratuit, dar se va face exclusiv prin rezervarea online a biletelor pe platforma Bilete.ro . Biletele vor fi disponibile incepand cu data de 8 august, ora 8.00 si vor putea fi rezervate conform regulamentului afisat pe platforma.

Evenimentul „Ave Maria” marcheaza sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului, precum si Ziua Marinei Romane. Corul Madrigal aduce la Constanta unul dintre cele mai iubite spectacole ale sale, ovationat la scena deschisa in ultimii doi ani, la Bucuresti – „Ave Maria”, un concept artistic care combina sunetul unic al acestui celebru ansamblu si o complexa regie de lumini si de spectacol.

Dirijorul principal al Corului Madrigal, Anna Ungureanu a selectat un repertoriu care imbraca sonor acest moment atat de important pentru spiritualitatea romaneasca – Adormirea Maicii Domnului. Din distributia spectacolului face parte si actorul Marius Manole, care va completa programul „Ave Maria” cu interpretarea unei colectii emotionante de psalmi. Evenimentul va fi intregit de vocile copiilor din corurile Cantus Mundi din Constanta, precum si de o scenografie spectaculoasa si un design de lumini care vor pune in valoare celebra faleza a Cazinoului constantean. Regia spectacolului „Ave Maria” este semnata de Emil Pantelimon, iar conducerea muzicala apartine Annei Ungureanu. Design-ul de lumini este coordonat de Alin Popa, video mapping-ul de Dorin Popovici, iar sunetul de Gabriel Scirlet.

Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a fost infiintat in 1963 de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011) si a sustinut sute de concerte aplaudate in intreaga lume, impunandu-se ca un adevarat brand de tara.

Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala.

In noiembrie 2016, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace si Securitate.

Din anul 2011, Corul Madrigal deruleaza Programul National Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare sociala prin muzica a copiilor din Romania, initiat de maestrul Ion Marin, care reuneste in prezent peste 1.750 de coruri si peste 60.000 de copii din tara si diaspora.

Citește în continuare

Prezenta romaneasca importanta la Festivalul de la Sarajevo 2022: lungmetrajul "Oameni de treaba" (regia Paul Negoescu) in competitia oficiala, 2 scurtmetraje in competitia dedicata si 6 actori, regizori si scenaristi tineri in Talents Sarajevo. Festivalul se desfasoara intre 12 – 19 august.

Editia 2022 a festivalului de film de la Sarajevo se bucura de o participare importanta din partea Romaniei. Considerat unul dintre festivalurile importante din Europa, fetivalul e dedicat productiilor europene…

Citeste mai mult