Skip to content

Cristi Minculescu paraseste trupa Iris

  • envelope icon

Cristi Minculescu a decis sa paraseasca trupa Iris al carei solist vocal a fost timp de 32 de ani. Decizia e unilaterala si definitiva. In ultima perioada, din pacate, relatia dintre Cristi si trupa nu era foarte buna, in principal pentru ca Minculescu parea sa-si fi pierdut entuziasmul si ca nu mai gaseste nici o motivatie pentru a urca pe scena.  

 
 
Cu toate acestea Iris a aniversat anul acesta 35 de ani de activitate printr-un concert impresionant in Piata Constitutiei din Bucuresti, pe 22 iunie, si i-am mai putut vedea intr-o serie de alte concerte. Daca ati urmarit periplul nostru prin tara alaturi de caravana Ursus Evolution 2012, ati putut vedea ca Iris a oferit patru recitaluri cu adevarat deosebite la Cluj Napoca, Brasov si Navodari. 
 

Plecarea din trupa Iris a lui Cristi Minculescu nu pare a veni ca o surpriza pentru membrii trupei, care i-au gasit deja un inlocuitor- Toni Seicarescu pe care il stiti de la Directia 5. Alaturi de formatie a lansat recent piesa O fata ca ea, iar miscarea a fost si ea contestata de unii fani pentru care prezenta lui Cristi Enache era suficienta. Mai mult, Nelu Dumitrescu, tobarul Iris, a anuntat ca vor inregistra o piesa alaturi de Toni si pana la anul va aparea si un nou album.
 
Decizia plecarii din trupa se pare ca ar fi legata de bani, ceea ar putea fi privit drept surprinzator, tinand cont ca Iris sunt una dintre cele mai longevive trupe de la noi, cu zeci de concerte in decursul unui an. De altfel, Iris si-au sarbatorit aniversarea celor 35 de ani de cariera printr-un super concert tinut in Piata Constitutiei din Bucuresti. Totusi, daca e sa ne gandim la rece, putine trupe de rock din Romania se pot lauda cu faptul ca traiesc din muzica pe care o fac si din nimic altceva. Piata muzicala romaneasca, mai ales pe aceasta zona rock, a avut mult de suferit in ultima perioada, fie pentru ca publicul nu este prezent la concerte si atunci trupele nu pot face bani din vanzarea de bilete, fie artistii nu sunt remunerati suficient de bine pentru showurile lor.  
 
Miscarea insa vine ca o surpriza pentru fanii trupei, insa nu e deloc exclus sa avem parte de un moment Kempes peste ceva vreme. Adica, dupa o perioada de timp petrecuta in afara luminilor scenei, Cristi Minculescu sa revina cu un proiect propriu, cu care sa sustina doar cateva concerte, si astfel sa atraga un public numeros, dornic sa il vada din nou live.  
 
Ramane de vazut ce se va intampla pe mai departe, Toni Seicarescu este deja pregatit sa intre in papucii lui Cristi Minculescu si considera ca este o mare provocare. Sa vedem ce parere vor avea fanii Iris si daca nu cumva decizia de a-l inlocui pe cel care uneori s-a confundat cu imaginea trupei sa nu fie privita cu o spranceana ridicata. 
 
Voi ce parere aveti despre aceasta veste? Credeti ca Toni va face fata?

  • envelope icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *