Skip to content

Cristi Puiu tine un atelier de actorie de film la scoala lui Dragos Bucur si Dorian Boguta. Proiectul se incheie cu un lung metraj dezvoltat cu actorii din workshop si regizat de Cristi Puiu. Inscrierile sunt inclusiv pentru amatori.

Vremurile de pandemie cand multe teatre sunt inchise si nu se realizeaza prea multe productii de cinema sunt potrivite pentru dezvoltare personala, pentru a invata lucruri noi care vor fi utile cand actoria va reveni pe baza mai “normale”.

Pe acest principiu, dar si cu experienta proiectelor anterioare ale scolii  actoriedefilm.ro, Dragos Bucur si Dorian Boguta (initiatorii scolii alaturi de Alexandru Papadopol), l-au invitat pe regizorul Cristi Puiu sa realizeze un workshop in perioada 24 mai – 19 iunie. Workshopul se va desfasura in Bucuresti si, la sfarsit, actorii de la cursuri vor juca intr-un lung metraj scris si regizat de Cristi Puiu.

“Acceptarea invitatiei noastre de catre regizorul Cristi Puiu de a sustine acest Atelier înseamna foarte mult pentru mine. Mi-am început cariera în film odata cu „Marfa si banii” si stiu ca ceea ce are de oferit Cristi Puiu, dar si cerintele lui din punct de vedere profesional sunt fara compromis, ori asta este tot ce îsi poate dori un actor de la un regizor/pedagog/mentor”, a spus Dragos Bucur.

Conceptul îi apartine regizorului Cristi Puiu care va fi prezent alaturi de cursanti pe parcursul celor 30 de zile de lucru.

„Cu Pirandello și Cassavetes la subțioara, ajutat de o echipa de actori, de un producator, de un director de imagine și de un inginer de sunet, voi încerca sa circumscriu înțelesurile ce par sa se ascunda în triada lui Bresson, și pe care eu o traduc, provizoriu, astfel: Etre acteur – Etre personage – Etre auteur”, a spus Cristi Puiu.

Atelierul este pentru toti cei peste 18 ani, care sunt pasionati de actorie, fara a fi obligatoriu sa aiba studii de profil, ci doar sa creada în visul lor. Cursurile vor dura o luna, 5 zile pe saptamâna, 12 ore pe zi, iar, la final, cei prezenti vor avea ocazia sa participe la filmul realizat de Cristi Puiu în timpul altelierului. Locurile sunt limitate, inscrierile se pot face la adresa [email protected]

Nu este primul proiect de acest gen nici pentru actoriedefilm.ro, nici pentru Cristi Puiu.

Puiu a sustinut doua cursuri similiare în anii precedenti în Franta, iar scoala creata de Boguta si Bucur a realizat patru filme de lung metraj cu cursantii sai: “Love Building”, Alt Love Building”, “Doua Lozuri”, “Hawai”.

Citește în continuare