Skip to content

Cu cat au crescut vanzarile muzicii lui George Michael?

Moartea lui George Michael s-a tradus intr-o crestere uriasa a vanzarilor muzicii sale, iar hiturile sale au ajuns din nou in clasamentele muzicale.

Nu doar muzica sa solo a crescut in vanzari ci si alaturi de trupa Wham!, procentul fiind de 2.678, tradus in 477.000 de albume si piese, comparat cu saptamana anterioara, cu doar 1700 de bucati. Din acest total, albumele au insemnat 48.000 de bucati, iar restul sunt piese.

In acelasi timp, trei dintre albumele solo ale cantaretului si materialul de debut al Wham! din 1984, Make It Big s-au intors in clasamentul Billboard 200. Albumul de best of- Twenty Five, reintra in clasament pe locul 12 cu 16 pozitii mai sus decat la momentul initial al aparitiei, in 2008, in timp ce discul sau de debut, Faith, sare din nou pe locul 18. Discul de debut al Wham!, Make It Big, se intoarce in top pe locul 168 si e pentru prima oara din 1986 cand revine in clasamentul in care ajunsese pe prima pozitie.

In plus, hitul Careless Whisper revine in Hot 100 pe pozitia 33, in timp ce Last Christmas, aflat deja in top, mai urca un pic si ajunge pe pozitia 41, iar Faith ajunge direct pe locul 47. Printre cele mai ascultate piese lansate de George Michael/Wham, a fost Last Christmas, cu 8.2 milioane de ascultari, urmata de Careless Whisper cu 7.7 milioane si un total de 50.7 milioane de ascultari in general.

Nu e prima oara cand moartea unui artist inseamna o crestere in vaznari, acelasi lucru s-a intamplat si la dupa disparitia lui Whitney Houston, Prince sau David Bowie.

Voi caror piese ati dat play?

Citește în continuare