Skip to content

Cum a fost la concertul Maroon 5 de la Bucuresti (galerie foto si recenzie)

Data de 5 iunie 2016 va ramane in istoria evenimentelor muzicale din Romania ca ziua in care Maroon 5 au cantat pentru prima data la noi in tara.

Anuntat la finalul lunii martie, acesta a fost unul din evenimentele mult asteptate de publicul din Romania. In Piata Constitutiei din Bucuresti au fost prezenti aproximativ 25.000 de oameni dornici sa-i vada live pe Adam Levine si pe colegii sai.

Parerile dupa concert insa au fost impartite, multi acuzand faptul ca solistul trupei nu a interactionat foarte mult cu publicul si ca vocea sa a avut foarte multe scapari.

De cealalta parte, cei din primele randuri (si nu numai) s-au bucurat de concert si de faptul ca au avut ocazia sa asculte in sfarsit live piesele pe care le-au avut pe repeat atatia ani si de faptul ca artistii lor preferati erau la cativa metri de ei.

Pentru ca fix in urma cu un an eu am avut ocazia sa-i vad live pe Maroon 5 tot in cadrul turneului V tour, insa la Amsterdam, pe Ziggo Dome, am putut face o comparatie a celor doua show-uri.

Ca nivel de productie, chiar daca la Bucuresti scena a fost mai mare, showrile indoor de anul trecut au fost mai impresionante, incepand de la limba lunga care ajungea pana in mijlocul multimii, pana la elementele decorative din spatele scenei, care pastrau evident tematica noului album V.

Tocmai de aceea probabil s-a simtit si mai putin interactiunea cu publicul, multi dintre fani fiind foarte departe de scena.

Ce-i drept, am observat insa ca Maroon 5 nu sunt genul de formatie entertaining (cum sunt de exemplu Foo Fighters, 30 Seconds to Mars, OneRepublic) , ci sunt genul care vin, isi canta piesele, saluta de 2-3 ori publicul si pleaca acasa.

Acelasi lucru ar trebui sa va asteptati si de la cei de la Muse pe 29 iulie la Bucuresti, insa la ei se completeaza lucrurile pe partea de show.

Ca nivel de setlist si interpretare, n-am observat mari diferente fata de show-ul de anul trecut, singura observatie fiind faptul ca n-au mai cantat la bis This summer’s gonna hurt like a motherf***r, probabil una din piesele asteptate de public.

Am avut insa parte de cateva piese de pe V – \’Animals,  Maps sau Sugar, dar si hituri celebre precum Sunday Morning,  Wake up call, Payphone, She will be loved sau  Moves like Jagger, ultimele doua fiind cantate la bis.

Totul a parut ca s-a terminat foarte repede si intr-un fel ma asteptam sa mai revina pe scena pentru cateva piese. Au mai ramsa insa restanti cu alte piese pentru data viitoare.

Publicul a parut ca s-a bucurat de concert si a cantat la unison piesele celor de la Maroon 5 si a stiut sa se bucure la maxim de show.

Ca nivel de organizare am observat o imbunatatire considerabila fata de cum a fost la Robbie Williams anul trecut si imi fac sperante ca la urmatoarele concerte marca D&D East Entertainment, Rock the City, Rihanna si Zutopia Music Festival, lucurile vor sta la fel de bine.

M-a surprins insa pozitionarea scenei cu spatele la Palatul Parlamentului, dar avand in vedere ca in locul traditional de concerte se monta scena pentru show-urile lui Andre Rieu din weekend, sa spunem ca e justificata alegerea.

In deschiderea concertului Maroon 5 am avut ocazia sa-o vedem pe Antonia si pe baietii de la Les Elephants Bizarres, cei din urma lansand cu aceasta ocazie si o piesa noua numita Rosu Neon, ce suna foarte bine.

Va lasam acum cu o galerie foto realizata de Irina Baragoi, o fana care a stat in primele randuri ale concertului. Puteti citi recenzia ei aici.

Citește în continuare