Skip to content

Cum isi incepea Guess Who cariera muzicala acum aproape 15 ani, in 3 piese bune de tot!

Guess Who si-a facut debutul pe scena hip hop romaneasca in 1999 in colaborarea cu Zekko, in proiectul ce purta numele Anonim.

 sursa foto: Cristian Taran

Multi stiu,  insa putini il cunosteau pe Guess Who inainte de a se instala confortabil in lumina reflectoarelor media, unde a fost plasat prin colaborarile cu Marius Moga sau prin premiile luate la MTV Europe Music Awards sau Romanian Music Awards (vreo 3 la numar).

La doar 15 ani, Laurentiu Mocanu (numele real al lui Guess Who) punea bazele trupei Anonim. Primul material a fost un EP ce strangea 7 piese si care se remarca prin versurile taioase, chiar daca negativele tradau lipsa banilor pentru inchirierea unui studio decent de inregistrari.

 Proiectul Anonim a devenit cunoscut in 2002 cu ocazia featuring-ului cu Parazitii pe track-ul Actiunea Instrumentalul.

Parazitii au simtit potentialul si asa s-a nascut in 2005 albumul de debut Anonim – Hai sa vorbim, album care a dat underground-ului hip hop doua piese excelente: Extrema Zilei si Inghetata. 

Cel mai nou featuring Guess Who (cu Grasu XXL si Florin Chilian), care-i confirma statutul de vedeta in mainstream, a primit un videoclip excelent la finalul lunii septembrie,clip despre care am scris la vremea respectiva aici

Tie care iti place mai mult: Guess Who de acum 15 ani sau Guess Who de acum?

Citește în continuare