Skip to content

Cum poti vedea orice concert de la Festivalul Enescu cu o bancnota de 5 lei care ramane a ta

Intr-una dintre cele mai spectaculoase si mai interesante activari legate de Festivalul George Enescu care se desfasoara in aceste zile in Bucuresti, muzica lui George Enescu ajunge oriunde prin Augmented Reality si … o bancnota de 5 lei.

Bancnota care are pe o parte chipul lui George Enescu, iar pe cealalta parte cladirea Ateneului functioneaza ca un portal supranatural catre muzica, gratie unei aplicatii care se numeste dARe by Samsung.

Incercati acest exercitiu acasa sau la birou, sau in parc, va fi o surpriza foarte mare pentru oricine e in preajma voastra: descarcati aplicatia dARe by Samsung (o descarcati gratuit in Google Play si App Store), luati o bancnota de 5 lei si scanati-o prin aplicatie. Imediat incep sa se auda acorduri de muzica clasica semnate de Enescu si, daca este o ora potrivita pentru concertele live, aveti optiuni ce puteti urmari pe telefon.

E poate cel mai atractiv fel in care puteti sa le explicati copiilor cine a fost George Enescu si de ce a ajuns pe o bancnota.

dARe by Samsung ofera experiente speciale si in sali de expozitii.

Va recomandam sa pastrati aplicatia in telefon pentru ca este gandita sa creeze experiente care unesc lumile virtuale si cele reale, pentru a aduce mai aproape de tineri o zona de arta care lor nu li se pare suficient de dinamica.

La urmatoarele vizite, uitati-va dupa logo-ul dARe by Samsung, de obicei acolo se ascund povesti despre lucrari, marturii ale autorilor sau chiar o perspectiva noua asupra lucrarii care prinde viata.

Realitatea Virtuala ajuta la o vizita incredibila in patru dintre casele memoriale George Enescu.

Tot gratie Samsung puteti vizia casele memoriale din Liveni, Dorohoi, Sinaia si Bucuresti, prin VR in holul Salii Palatului. Daca aveti bilete la concertele de la Sala Palatului, luati-va putin timp inainte sa experimentati aceste vizite incredibile din expozitia digitala „Enescu 360”.

Daca nu ajungeti la festival incercati o vizita pe http://muzeulmuzicii360.ro. Expozitia digitala e in programul Muzeului National George Enescu inca din 2016 si este unul din marile puncte de atractie ale turistilor din toata lumea care vor sa descopere viata lui Enescu.

Inca o recomandare daca nu ajungeti la Fetival, dar vreti sa simtiti putin din atmosfera unuia dintre cele mai mari evenimente muzicale din lume. Descarcati aplicatia Enescu Experience, oferita tot de Samsung in cadrul unui parteneriat cu traditie. (https://www.festivalenescu.ro/app/)

In aplicatie veti decoperi restaurante care au meniuri inspirate din viata lui Enescu sau locuri publice unde coruri de copii canta divin muzica lui Enescu. Puteti experimenta astfel acest festival exceptional, chiar daca nu aveti bilete si, poate, nu sunteti foarte mari fani de muzica clasica.

Festivalul Enescu este unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale Romaniei, care beneficiaza de unii dintre cei mai mari muzicieni ai momentului la nivel global.

  • Material realizat cu ajutorul Samsung, sponsor pentru al treilea an al Festivalului George Enescu.

Citește în continuare