Skip to content

Cum sa va spalati corect pe fata pentru a evita deteriorarea pielii

Tenul necesita o atentie deosebita pentru ca zilnic intra in contact cu particulele de praf si poluare din mediul inconjurator, dar si cu produsele cosmetice. Apa in exces de la robinet poate avea efecte negative supra pielii. Poate usca, poate conduce catre descuamare sau poate avea drept rezultat o dezechilibrare a pH-ului.

Cu cat curatam mai des tenul si folosim produse agresive, cu atat vom indeparta bariera de protectie a pielii, tenul se va usca si se va irita, glanda sebacee va creste mai mult secretia de sebum, porii se vor bloca si leziunile se vor accentua

Daca va spalati prea mult fata, pielea va pierde uleiurile si grasimile naturale aflate la nivelul acesteia. Disparitia acestei bariere naturale va permite bacteriilor sa patrunda cu usurinta in piele, provocand infectii si inflamatii. Este recomandata spalarea pe fata de cel mult doua ori pe zi, iar daca va confuntati cu acnee, rozacee sau alte probleme ale tenului, este indicat ca rutina de ingrijire sa fie efectuata intotdeauna seara. In timpul igienizarii folositi apa calduta. Evitati-o pe cea fierbinte, intrucat poate distruge prima bariera a epidermei, iar apa rece nu permite deschiderea porilor pentru a indeparta murdaria.

Tenul are nevoie de un regim de ingrijire cu adevarat bland, asadar este recomandat sa evitati utilizarea sapunului solid care usuca. Pentru a curata va recomandam produse cremoase sau sub forma de gel precum produsul Bioderma Sensibio, daca aveti peste 40 de ani, iar cei trecuti de 20 pot utiliza produse de curatare spumante, mai ales daca pielea este predispusa acneei. In timpul acestui proces folositi miscari circulare blande incepand cu fruntea si incheind cu barbia. Acest lucru stimuleaza sistemul limfatic, care incurajeaza circulatia oxigenului si a sangelui.

Intrucat pielea de pe fata este delicata, aveti grija suplimentara sa o stergeti prin tapotare cu un prosop moale. Va recomandam sa aveti un prosop din bumbac sau o laveta speciala pentru demachiere si sa nu va stergeti apa complet de pe ten, deoarece produsele aplicate ulterior vor fi absorbite cu rapiditate.

Apa micelara are tendinta de a curata doar suprafata pielii, spre deosebire de alte produse care functioneaza in profunzime. Prin urmare este de preferat sa o includeti intr-un ritual de curatare in mai multi pasi

Majoritatea dermatologilor considera acest produs ca fiind unul complementar curatarii cu apa si nu actioneaza ca un inlocuitor. Apa micelara trebuie sa faca parte dintr-un ritual de curatare din cel putin doi pasi. Este utila in special seara, cand va ajuta sa eliminati machiajul, murdaria, transpiratia si impuritatile de pe suprafata pielii. Un al doilea pas de curatare ar trebui sa includa un gel sau lotiune pentru spalarea tenului. Astfel puteti curata epiderma in profunzime inainte de a aplica alte produse care contin ingrediente active precum retinol.

Apa micelara se foloseste seara pentru demachiere si dimineata pentru curatarea tenului de impuritatile aparute peste noapte si sebumul format in exces (in cazul in care va grabiti si nu reusiti sa va curatati pielea cu apa si un produs special de curatare).  La baza acesteia este o tehnologie care ajuta produsul sa actioneze aproape ca un magnet pentru a atrage machiajul si resturile, fara a provoca nicio iritare, deci este indicat chiar si pe cele mai sensibile tipuri de piele. Daca aveti un ten uscat puteti apela si la uleiuri naturale, precum cel de migdale, pentru indepartarea machiajului. Pentru a evita deshidratarea aplicati primul primul produs din rutina de ingrijire in decurs de un minut de la uscare.

Citește în continuare