Skip to content

Cum sunt alesi asistentii personali la Casa Regala Britanica

La inceputul acestui an, familia Regala Britanica a anuntat un nou post liber – acela de asistent personal pentru Printul Charles. Cu un an inainte, printul Charles si sotia sa, Camilla, angajasera o noua persoana la comunicare (un executiv), un majodordom si un ajutor la bucatarie.

Un asistent personal la Casa Regala munceste incredibil de mult, are super aptitudini organizatorice si … nervi tari.

Conform job description-ului, noul asistent personal al Printului Charles urma sa fie responsabil cu multe dintre lucrurile administrative care tin de programul viitorului rege al Marii Britanii si al sotiei sale: organizarea calendarului, aranjarea detaliilor care privesc intalniri private sau de stat, organizarea vizitelor externe, dar si a participarii celor doi reprezentati regali la evenimentele la care sunt invitati.

Asistentul mai are in grija toate telefoanele si mailurile pe care le primesc cei doi si evident trebuie sa raspunda la ele, trebuie sa faca rapoarte saptamanale cu impactul actiunilor publice si sa arhiveze detaliile evenimentelor pentru Arhivele Regale.

Anuntul pentru noul job disponibil a fost facut public de Palatul Buckingam, a fost o adresa de email unde orice putea aplica, iar ca sa fii eligibil pentru a te intalni cu cineva din staff la un interviu trebuia sa fi avut experienta de asistent personal, sa fi lucrat in proiecte/programe in care ai avut de admnistrat calendare complexe si sa ai experienta in administrarea unui volum mare de corespondenta.

Cu alte cuvinte, sa fi fost un asistent personal pentru un CEO, politician, o celebritate de categoria A sau un alt reprezentant al unei case regale de oriunde din lume.

Daca visati sa lucrati la Casa Regala Britanica, verificati din cand in cand anunturile de aici .

Kate Middleton – doua asistente in 7 ani si un mai mare interes pentru actiunile caritabile, de la o angajare la alta.

Rebecca Deacon (35 de ani) a fost secretara personala a Ducesei de Cambridge pana anul trecut. Avea job-ul din 2012, cu un an inainte ca domnisoara Middleton sa devina ducesa, iar inainte de acest job a lucrat pentru fundatia de caritate a printului Harry, Sentebale. Rebecca a plecat anul trecut din job pentru ca s-a casatorit si isi doreste o viata de familie.

Noua secretara particulara a ducesei Kate este Chaterine Quinn, o doamna care a fost sefa biroului decanului de la Oxford, unde a absolvit un MBA in business, si care e implicata in unele dintre cele mai importante asociatii caritabile din Marea Britanie sau SUA, incluzand The Met, The Royal British Legion si The National Memorial Arboretum. Cum background-ul doamnei Quinn e mult mai bogat in zona de caritate si de business, e un mesaj clar care sunt intentiile de dezvoltare ale ducesei Kate.

The Sussexes – Meghan si Harry – un staff administrativ format doar din femei, in premiera pentru Casa Regala Britanica

Dupa mai multe schimbari de personal, Meghan si Harry au in echipa trei doamne:Heather Wong – secretara private cu rol executive, Sara Latham, responsabila de comunicare si Fiona Mcilwham, ca sef al intregului department care le include si pe celelalte doua doamne.

Inainte de a face parte din echipa Ducelui si Ducesei de Sussex, doamna Mcilwham a devenit cunoscuta in Marea Britanie ca un foarte fin diplomat, in 2009 a fost numita ambasador in Albania si a devenit cel mai tanar diplomat din istoria Marii Britanii.

Doamna Mcilwham a inlocuit-o pe una dintre persoanele cheie in transferal de imagine al lui Meghan de la vedeta de la Hollywood la membra a familiei regale: Samantha Cohen, care inainte lucrase la secretariatul personal al Reginei Elisabeth.

Cateva secrete de la un celebru asistent personal: nu “yes man”, nu amana sa transmiti vestile rele si stabileste inca de la inceput nivelul de comunicare a detaliilor in proiecte

Brian Daniel, fost asistent personal al unuia dintre printii Sauditi si-a facut o agentie de recrutare de asistenti personali pentru celebritati si, ca sa-si promoveze, dar si sa-i ajute pe viitorii solicitanti sa inteleaga ce inseamna acest job, a publicat o carte despre experienta sa. Fragmente importante din ea pot fi gasite pe site-ul agentiei (aici ) si sunt foarte util de citit inclusiv pentru cei care vor sa lucreze in PR-ul cu celebritati, la nivel inalt.

Brian spune ca trebuie sa inveti cat poti de mult despre job-ul sau interesele directe ale sefului tau, ca trebuie sa ai o discutie directa despre cat de multe detalii vrea pe parcursul desfasurarii unui proiect (recunoaste ca a avut clienti care nu erau interesati decat de rezultatul final, dar ca a intalnit si persoane care voiau sa stie in cel mai mic detaliu stadiul oricarui task din programul lui).

Mai crede ca oricat ar parea de banal, din cand in cand ar trebui sa te intorci la un curs care sa te invete sa folosesti excel, word sau alte programe prin care poti sa faci rapoarte eficiente care sa-i salveze timp sefului tau si, cel mai important, sfatuieste pe toata lumea sa nu amane niciodata transmiterea unei vesti, oricat ar fi de rea: e mult mai grav sa afle din alta parte decat de la cineva din stafful sau.

Citește în continuare