Skip to content

Cursuri pentru vacanta: la MIT este disponibil gratuit online un curs de invatare a limbii si gastronomiei Italiei

Daca vreti sa invatati ceva nou in aceasta vara sau sunteti pur si simplu pasionati de Italia, exista un curs oferit online gratuit de MIT (Massachusetts Institute of Technology) care se numeste Speak Italian with Your Mouth Full, in traducere, Vorbeste italiana cu gura plina, pentru ca pe langa lectiile de limba italiana de baza, profesoara Dr. Paola Rebusco “preda” si lectii culinare.

Descrierea cursului mentioneaza ca participantii la acest seminar vor avea bazele invatarii conversatiilor de baza in italiana, culturii italiene si a dietei mediteraneene. Fiecare clasa se bazeaza pe pregatirea unui fel de mancare delicios si a unor parti din limba si cultura italiana. De asemenea, se subliniaza faptul ca o dieta buna nu se bazeaza doar pe retete, ea are radacini si in obiceiuri sanatoase si in cultura.

Pe parcurs, cursul ii invata pe cei interesati si cum sa faca espresso, risotto, pizza de casa, bruschetta si biscotti, elemente principale ale oricarui pasionat de gastronomie italiana.

La sfarsitul seminarului, participantii vor putea sa gateasca cateva retete sanatoase si gustoase si sa inteleaga si sa vorbeasca limba italiana de baza.

Cursul este impartit in 13 lectii, care au atat suport video, cat si documente scrise, iar cei interesati pot consulta si lista completa a mancarurilor italienesti care se prezinta in Speak Italian with Your Mouth Full. Informatiile complete le gasiti aici.

Daca va este dor de Italia, exista si varianta plimbarilor virtuale gratuite prin Italia care sa ne duca cu gandul la vacante. Coloseumul, orasul Pompeii, Vaticanul sunt printre destinatiile propuse.

Totodata, calatoriile virtuale literare care ne plimba cu gandul prin locuri frumoase sunt o altfel de vacanta, iar literatura care face trimitere la Italia are o multime de descrieri ale acestor locuri.

De la Romeo si Julieta si iubirea lor de la Verona pana la Negutatorul din Venetia, Italia e de sute de ani punct de inspiratie pentru marii scriitori ai lumii.

Pentru o plimbare virtuala la Florenta, urban.ro a creat un ghid in care e dimineata, e cald, dar soarele inca nu arde foarte tare si ne pregatim de o excursie intensa pentru toata ziua.

Citește în continuare