Skip to content

D’ale Carnavalului este comedia care a deschis stagiunea „indoor” 2019-2020 a Teatrului Masca

Teatrul Masca a deschis pe 7 noiembrie stagiunea 2019-2020 cu premiera “D’ale carnavalului”, o comedie dupa piesele lui Ion Luca Caragiale „D-ale carnavalului” si „Conu’ Leonida fata cu reactiunea”, in regia lui Mihai Malaimare.

Mihai Malaimare in rolul lui Conu’ Leonida

Spectacolul spune povesti de amor dintr-o mahala de la periferia Bucurestiului la sfarsitul secolului 19. Un tanar fermecator, pentru care iubirea si imbratisarea unei femei, de fapt a mai multor femei, sunt la fel de importante ca aerul. Un biletel de amor ratacit in mainile gresite este scanteia care aprinde totul. Iubiri, tradari, amenintari, un carusel de intamplari neprevazute se pune in miscare pana ce carnavalul, cel care asaza o masca pe ochii fiecaruia, va reusi sa aduca la lumina adevarata fata a tuturor celor implicati.

In distributie se regasesc: Sorin Dinculescu, Alina Craita, Cristina Panait, Mache Razachescu, Valentin Mihalache, Madalin Mladinovici, Dora Iftode, Sonia Kalman, Cristina Albisoru, Andrei Gurlui, Alexandru Cruceru sau Mihai Malaimare in rolul lui Conu’ Leonida.

Mihai Malaimare este un actor de teatru si film, regizor si directorul Teatrului Masca

Este cunoscut publicului din numeroasele spectacole de teatru in care a jucat: “Richard al III lea” (1975) si “A douasprezecea noapte” de W. Shakespeare (1984), “Cyrano de Bergerac” de E. Rostand (1976), “Fata din Andros” de Terentiu (1977), “Romulus cel mare” de Durenmatt, (1977) sau “Alexandru Lapusneanu” de V. Stoenescu (1978) si pentru rolurile din filmele: “Nea Marin miliardar” (1978), “Intalnirea” (1982), “Secretul lui Nemesis” (1987) sau “Sobolanii rosii” (1991). A regizat si a scris scenariul pieselor “Actorul” si “Clovnii”, a studiat pantomima la Scoala de Teatru “Jacques Lecoq” din Paris, iar in 1990 si-a deschis propriul teatru, Masca, pe care il si conduce.

D’ale Carnavalului este piesa scrisa la un an dupa “O scrisoare pierduta” din 1885

Piesa de teatru a fost scrisa pentru concursul organizat de Teatrul National din Bucuresti pe care autorul l-a castigat. Pe 8 aprilie 1885 a avut loc premiera spectacolului, insa aceasta nu a fost un succes. Motivul a fost pretinsa imoralitate prin aducerea pe scena a mahalalei bucurestene.

Piesa contine trei acte in care predomina dialogul combinat cu monologul, cu diferite momente de comicuri de situatie: incurcaturi, rasturnari de situatii, comic de nume si personaje ridicularizate antrenate intr-un conflict derizoriu. Textul apartine genului dramatic si este o comedie de moravuri.

Din aceasta stagiune, pentru a veni in sprijinul spectatorilor care isi rezerva locul/ achizitioneaza bilete din timp, Teatrul Masca lanseaza oferta COUNT ME IN, care permite achizitionarea de bilete online, la un pret redus, cu minim 2 saptamani inainte de data reprezentatiei.

Urmatoarele spectacole vor avea loc in datele de: 16,17,23 si 30 noiembrie, ora 19.00

“D’ale Carnavalului” de I. L. Caragiale

Regia: Mihai Malaimare

Distributia: Sorin Dinculescu , Alina Craita, Cristina Panait, Valentin Mihalache, Madalin Mladinovici, Dora Iftode, Sonia Kalman, Cristina Albisoru, Andrei Gurlui, Alexandru Cruceru, Laura Dumitrascu-Duica, Vera Bratfalean, Alexandru Iordache, Anamaria Pislaru si Mihai Malaimare

Durata: 1h 20 min

Bilete: aici

Citește în continuare