Skip to content

Damian & Brothers – Gypsy Rock (recenzie concert)

Concertul lui Damian Draghici, alaturi de trupa sa si invitatii speciali a fost o adevarata explozie de energie de un capat la altul si poate daca ar fi avut loc intr-o alta sala, toata lumea ar fi dansat, dar in rest, nu le poti reprosa nimic celor de pe scena.

Daca e sa luam drept definitive comunicatele de presa, aceasta a fost singura reprezentatie in care fanii albumului Gypsy Rock (Change or Die) au putut asculta live piesele si s-au putut bucura de muzica pe care Damian & gasca au realizat-o. De altfel, ar fi si dificil, daca e sa gandim la toate numele care sunt incluse pe acest material ce a luat piese din repertoriul muzicii de petrecere romanesti si le-a transformat in ceva ce poate fi difuzat pe orice radio. Astfel, la Sala Palatului, pe 31 martie, au fost prezenti, pe langa fanii muzicii lui Damian Draghici si o parte a publicului pe care nu l-ai regasi la un eveniment in care muzica gypsy e star principal.

Seara a inceput linistit, cu Cristina Balan care a deschis show-ul cu Ma dusei sa trec la Olt, urmata de Cornel Ilie, cu Damigeana si Uite-asa as vrea sa mor si o Alina Eremia care ne-a oferit Sanie cu zurgalai. Grasu XXL si Sergiu Ferat au urcat apoi pe scena pentru Constantine, Constantine, iar actorul Vasile Calofir s-a transformat in gazda serii, care ne explica mai exact cum trebuie sa dansam pe tot parcursul concertului. Din spatele salii, cu mare alai, si-a facut aparitia Damian Draghici, ocazie cu care toata sala s-a dezlantuit pe Zi-i una mai saltareata.

Acesta a fost trendul pe intreaga seara: un mix intre piesele de pe albumul Change or Die si piesele clasice lautaresti sau tiganesti. De la Feli si Hopai Diri Da, trecem la o introducere rock pe ritmurile Thunderstruck in care isi face aparitia Nicole Cherry, care va canta Lume, lume, spre incantarea intregii sali. Urmeaza Cine-a pus carciuma-n drum pentru ca apoi Lora sa isi faca aparitia si sa cante in romanes Araclema, urmata de Stefan Banica si Loredana. Impreuna cu Connect-R a cantat Mama mea e florareasa, ocazie cu care in sala s-au impartit flori si a fost de departe, unul dintre cele mai glam momente ale serii, pentru ca Lori a aratat ca o regina, cu tot cu mantie si blana.

Nu a lipsit nici momentul in care cele mai curajoase femei din public au urcat pe scena pentru a dansa alaturi de trupa si nici momentul in care toti invitatii l-au surprins pe Damian aparand cu un tort si cantandu-i la multi ani. Special pentru indragostiti, Damian Draghici a pus din nou mana pe nai si a amutit sala cu o piesa pe care i-a dedicat-o si sotiei sale. Spectacolul s-a incheiat intr-o frenezie totala cu Delia si Se marita Mona, Saraiman, Smiley cu super succesul In statie la Lizeanu si un bis numai bun de dansat. Poate singurul dezavantaj al intregului show a fost locul in care s-a desfasurat, pentru ca oricat de buna ar fi muzica si publicul roman fan al acestui gen muzical, nu te poti desfasura in voie printre scaune si intr-o sala construita pentru discuri de partid si nu pentru distractie.

Voi ati fost la concert?

Citește în continuare