Skip to content

Damian Draghici si Nigel Kennedy – Classical Meets Jazz

Dupa un eveniment de succes ce a umplut Sala Palatului, prietenii nostri de la Bright Light revin cu spectacolul „Classical Meets Jazz” ce ii are cap de afis pe Damian Draghici si Nigel Kennedy.

Concertul va avea loc pe 8 mai, de Ziua Europei in Piata Constitutiei. Evenimentul este sprijinit de BCR iar Monden.info este parteneri media asa ca ne vedem acolo.

Eu sunt foarte curios sa il aud din nou pe Damian Draghici la nai electric. Sunt la fel de entuziasmat si de aparitia lui Nigel Kennedy care este unul dintre cei mai talentati violonisti din lume. Mai multe detalii gasiti in comunitul de presa de mai jos.

BCR, alaturi de Fundatia Bright Light, prezinta in premiera la Bucuresti spectacolul „Classical Meets Jazz”, o combinatie unica intre muzica clasica si muzica de jazz si o alaturare fara precedent intre doi artisti internationali de exceptie: Nigel Kennedy & Damian Draghici.

Concertul „Classical Meets Jazz” aduce publicului roman un dialog inedit intre muzica clasica si jazz, intre vioara si nai, intre registrul international si expresia muzicala romaneasca. Exact la 10 ani de la spectacolul „Damian’s Fire”, care in 2001 a strans peste 70.000 de oameni intr-o mega-produc?ie desfasurata in fa?a Palatului Parlamentului, Damian Draghici, artistul care a adus naiul in muzica jazz, revine in Piata Constitutiei alaturi de Nigel Kennedy, recunoscut de 25 de ani ca unul dintre violonistii cei mai de seama ai lumii.

Pe langa repertoriul clasic si de jazz al serii, intre momentele speciale se anunta interpret area unor fragmente din repertoriul marilor muzicieni romani George Enescu, MariaTanase, Grigoras Dinicu, Fanica Luca si Georges Boulanger. Nigel Kennedy, un impatimit al genului Klezmer (adaptare a muzicii populare est-europene), se va alatura in premiera la Bucuresti unui spectacol care imbina muzica clasica, jazz-ul si muzica romaneasca autentica.

Classical Meets Jazz” are loc cu ocazia Zilei Europei, la jumatate de an dupa spectacolul „Jazz in the City”, prin care Damian Draghici a prezentat publicului roman, in cadrul unei seri magice pe scena Salii Palatului, naiul in muzica jazz, alaturi de artisti de talie mondiala,precum Diane Schuur si Eddie Daniels, precum si la 2 ani de la inchiderea proiectului „Damian & Brothers”.

Biletele au fost puse in vanzare in reteaua Eventim. Mai multe informatii despre eveniment: www.classicalmeetsjazz.ro.

Citește în continuare

Album Sisu - Temnita Luminii

In contul oficial de Youtube al lui Sisu a fost pus spre ascultare intregul album intitulat "Temnita Luminii", album ce va fi lansat oficial in Bucuresti pe 27 martie in…

Citeste mai mult