Skip to content

Danny Boyle va produce o miniserie despre trupa Sex Pistols. Toby Wallace va fi Steve Jones

Unul dintre cei mai creativi regizori britanici, extrem de preocupat de cultura strazii, Danny Boyle va produce o miniserie in 6 episoade despre trupa Sex Pistols.

Miniseria are la baza cartea autobiografica a chitaristului Steve Jones (Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol) si se va numi “Pistols”, iar pentru primele difuzari, ea va putea fi urmarita doar in America la studioul producator care are si televiziune, FX.

Avand in portofoliu filme care au marcat istoria cinematografiei ca “Slumdog Millionaire” sau seria  “Trainspotting”, Boyle a anuntat deja distributia pentru cei care ii vor interpreta pe muzicienii trupei care au scris, la randul lor, istoria muzicii punk: Toby Wallace il va interpreta pe Steve Jones, iar Maisie Williams (“Game of Thrones” ) va fi Jordan, una dintre figurile emblematice ale curentului punk, actrita si model promovata atat de Sex Pistols cat si de designerul Viviene Westwood.

Glen Matlock va fi interpretat Fabien Frankel iar Paul Cook va avea chipul, transformat desigur, al actorului Jacob Slater. Emma Appleton va fi iubita lui Sid Vicious (vocalistul Sex Pistol, pe numele real Simon John Ritchie).

Boyle si-a expliat alegerea intr-un comunicat de presa marcand importanta trupei Sex Pistols in istoria muzicii britanice. “A fost momentul in care cultura si societatea britanica s-au schimbat mai mult ca niciodata”, a spus Danny Boyle pentru Deadline.

“A fost momentul de explozie a culturii populare, de strada, in Marea Britanie, tineri obisnuiti si-au gasit scena pentru a-si exprima furia dar si stilul – de la moda pana la felul in care traiau. Si au atras atentia intregii lumi”.

Filmarile sunt planificate sa incepa pe 7 martie. Boyle a dezvoltat de-a lungul carierei lui o serie de documentare despre muzica britanica, recunoscand ca a fost foarte influentat in adolescenta sa de puterea acestor artisti de a-si exprima emotiile. In 2019 a lansat, de exemplu, Yesterday, un documentar despre trupa Beatles.

La nivel global este insa un trend al filmelor inspirate din vietile muzicienilor – si avem exemplele ultimilor ani cu productiile despre Elton John si Queen cap de afis. La un nivel si mai contextual, aceste productii se incadreaza intr-un trend anuntat de regizorul rus multi premiat, Sergei Loznitsa, filme care se intorc la informatiile din arhivele de stat din nevoia naturala a unui public care a ajuns la maturitate de a intelege mai profund ceea ce a trait si i-a influentat personalitatea.

Citește în continuare