Skip to content

De astazi, Michele Obama le va citi povesti copiilor in transmise live, in fiecare zi de luni

Pentru ca americanii spun tot mai des ca le lipseste familia Obama in aceasta perioada de criza, fosta Prima Doamna a Statelor Unite a anuntat o colaborare cu editurile Penguin Young Readers si Random House in care le va citi copiilor povesti in fiecare zi de luni, timp de 4 saptamani, pana pe 11 mai.

Programul se va numi “Lunea cu Michelle Obama” si va fi transmis simultan pe paginile de facebook ale editurilor dar si pe youtube

Inregistrarile vor ramane disponibile online, contra cost, dupa fiecare zi de luni, prima zi fiind insa gratuita.

Cele 4 carti pe care le va lectura Michelle Obama sunt: pe 20 aprilie  “The Gruffalo” de Julia Donaldson; pe 27 aprilie “There’s a Dragon in Your Book” de Tom Fletcher;  pe 4 mai “Miss Maple’s Seeds” de Eliza Wheeler; pe 11 mai  “The Very Hungry Caterpillar” de Eric Carle.

Penguin Random House a creat pe platforma sa online readtogetherbetogether.com o serie de activitati pentru fiecare dintre aceste carti cu desene si jocuri pe care cei mici sa le faca in timp ce descopera personajele din carti.

Michelle Obama, ea insasi o autoare de succes cu biografia “Becoming”, a mai avut o colaborare cu youtube intr-un special pe Book Tube cand isi promova cartea.

Atunci, in 2018, a discutat in filme de 15-20 de minute, postate saptamanal, diverse aspecte ale muncii pentru o carte. Aici episodul in care povesteste cum nu voia ca Barack Obama sa-i citeasca cartea fiindu-i frica de observatiile care ar fi putut sa o duca spre o noua munca de editare.  

Dincolo de aceste colaborari editoriale care au contracte de 7 cifre, familia Obama si-a creat si o companie, Higher Ground Productions, prin care a semnat un contract pentru mai multe productii cu Netflix.

Michelle Obama, Laura Bush, Hillary Clinton, Barbara Bush si Rosalynn Carter

Institutia Primei Doamne, care la noi nu exista si nu are un cadru legal sustinut cu o echipa, le-a dus sotiilor presedintilor americani oportunitatea de a face programe educationale, a vorbi despre mancare sanatoasa sau despre feminism si drepturile femeii.

Fiecare Prima Doamna a Americii a contribuit la educatia mentalului colectiv in functie de nevoile epocii in care sotii lor erau la Casa Alba.

In acest moment, prima doamna a Americii, Melania Trump, are o activitate foarte restransa si nu foarte sustinuta; initial anuntase o campanie de sustinere si educare anti bullying, dar apoi – ca urmare a multelor scandalului in care este implicat sotul sau – s-a indepartat de viata publica, aparand doar in situatiile oficiale standard.

America a avut insa prime doamne ca Eleanor Roosevelt a carei personalitate puternica a influentat mult miscarea feminista, sau – in partea de glam si moda – Jacqueline Kennedy, cea care le-a invatat eleganta pe americance  si a pus mult credit pe arta si obiecte create de artisti, cu care a redecorat Casa Alba.

Michelle Obama a fost una dintre Primele Doamne egale cu sotii lor, a avut multe campanii indreptate catre educatie si sanatate si un grad foarte mare de simpatie din partea americanilor si a lumii intregi. Sambata noaptea, in programul initiat de Lady Gaga, One World, Michelle Obama a transmis mesajul familiei de incurajare si sustinere pentru intreaga planeta aflata in lupta cu corona virus.

Citește în continuare