Skip to content

Deja Vu – un barbat, o alta femeie, aceeasi poveste

Este prima dimineata in care Mihai, un barbat de 55 de ani, se trezeste acasa nu alaturi de sotia sa, ci de amanta. Ce urmeaza este Déjà Vu, cel mai recent lungmetraj al lui Dan Chisu, in calitate de scenarist, regizor, cameraman, actor si producator.

Déjà Vu este povestea tragi-comica a unui trio amoros cu efecte revelatoare. Ineditul si, totodata, drama povestii nu vine din tema abordata, relatia in trei, ci din tehnica de filmare s i tot ce decurge de aici. Spectatorul intra in viat a personajului principal fara sa il vada, descoperindu-l numai din modul in care reactioneaza personajele cu care el interactioneaza: mama, sotia si amanta. Personajul principal este singurul decident al act iunilor sale, dar si al cadrelor pe care le surprinde.
”Mi-am dat voie sa risc, actoriceste vorbind” – Ioana Flora ”Lucrul la Déjà Vu a fost din primul moment o provocare profesionala. Cand primes ti un astfel de rol, poate fi in egala masura imbucurator s i intimidant. Aveam nevoie de incredere,indrumare s i sust inere, iar Dan mi-a oferit incredere totala inca din timpul repetit iilor si a fost deschis la orice intrebare sau propunere, fapt care m-a ajutat enorm. Am modificat sau am improvizat impreuna in timpul celor trei saptamani de repetitii, incat la filmari s tiam deja foarte bine ce aveam de facut. E un proiect de suflet in care mi-am dat voie sa risc, actorices te vorbind, in care am ies it din zona mea de confort, ceea ce nu poate fi decat binevenit din cand incand pentru un actor.”, spune Ioana Flora, actrita care interpreteaza rolul amantei, Tania.

”Propunerea de a lua tot timpul camera ca partener m-a incitat” – Tudor Smoleanu Filmul Déjà Vu a fost unul dintr-o, de acum, bogata serie de proiecte realizate impreuna cu regizorul Dan Chisu, asa ca, se intelege, am lucrat cu placere impreuna. Propunerea de a lua tot timpul camera ca partener m-a incitat pentru ca presupune un joc put in diferit de ceea ce faci in mod obis nuit. E interesanta trecerea de la un partener la camera. M-as mai juca asa! Sper ca filmul sa se bucure de succes!”, spune Tudor Smoleanu, actorul care interpreteaza rolul lui Mihai, personajul principal.

Sunteti curiosi ce a iesit?
Deja Vu va avea premiera pe 15 noiembrie cand va fi lansat in cinematografele din Bucuresti, Targu Mures, Craiova, Cluj-Napoca, Constanta, Botosani, Piatra Neamt, Calarasi, Ploiesti si Targu Jiu.

Si pentru ca tot vorbim despre filme romanesti, ati vazut Domnisoara Christina?

Citește în continuare