Skip to content

Delia – refuzata pe Kiss FM din cauza lui Bendeac (drept la replica)

Delia a fost refuzata de Serban Huidu cu Doi in unu pe Kiss FM din cauza lui Mihai Bendeac. Cei doi artisti sunt suparati, dezamagiti si au un mesaj pentru natiune. Listen UP!

Am un mare of. Mai mult ca sigur ca nu este doar al meu, dar probabil multi colegi de breasla nu au curajul sa si-l exprime public, in mod oficial.

Cel mai nou single al meu Doi in unu este un featuring cu Mihai Bendeac. Am ales sa lucrez cu el pentru ca este un artist in adevaratul sens al cuvantului si are voce, are un timbru special. De mult timp il incurajez sa se lanseze in zona muzicala, iar el a acceptat cu greu. Acum am inteles de ce avea retineri. Piesa a fost foarte bine primita de public si ca sa nu vorbesc in termeni grei… a fost indragita de oameni. Spun asta pentru ca a facut mai bine de 4 milioane de vizualizari pe youtube in mai putin de o luna de la lansare doar pe varianta audio, din care 1 milion in prima saptamana. Cu toate ca este o piesa buna si evident iubita de oameni, Kiss FM a refuzat sa o bage in playlist pe motiv ca este un featuring cu Mihai Bendeac, iar el face parte din alt trust media.

De ce in anul 2013 inca se fac astfel de diferente pe un post mare de radio? Asta ar insemna ca posturi precum Radio ZU sa nu difuzeze melodiile lui Smiley, Andra, Marius Moga etc. Mi se pare trist ca inca se iau astfel de decizii bazate pe concurenta si nu pe valoarea adevarata a produsului. Nu stiu cat de important este sa castigi, dar mai mult ca sigur e important sa joci fair play.

Am ales sa fiu sincera si sa imi sustin public punctul de vedere pentru ca ma doare. Am scris din suflet piesa si am vrut sa transmit sentimente reale. Oamenii au simtit, probabil asta e si motivul pentru care Doi in unu este ascultata. Eu cred in corectitudine si in sanse egale. Nu judec pe nimeni din prisma culorii pielii, religiei, nationalitatii, orientarii sexuale. Mi se pare la fel de grav ca piesa mea sa fie judecata prin prisma featuringului cu Mihai Bendeac.

Cu drag,
Delia

Ceea ce spune Delia este foarte trist si adevarat. Am facut zeci si zeci de interviuri si episoade Urban Studio, am stat de vorba cu artistii in culise la concerte, la evenimente sau premii muzicale si sunt multi dintre ei care au acelasi OF pe care il are ea. Tuturor le este frica sa vorbeasca pentru ca daca se vor intoarce impotriva radiourilor, vor fi banati pe o perioada mai lunga sau chiar pentru totdeauna (s-a intamplat).

Sunt multe lucruri urate pe care publicul nu le stie despre industria muzicala si felul in care functioneaza. Unii isi imagineaza ca unii artisti nu au succes pentru ca nu sunt difuzati la radio, au fost melodii foarte bune ce au fost refuzate de oamenii din radio pe motive pe care nu vi le puteti imagina (prea melodica, vocea e prea tare, bass-ul e prea tare, versurile sunt prea complicate, e prea lirica, e prea rece).

Noua generatie s-a mutat online iar milioanele de vizualizari sunt cat se poate de reale. In cazul single-ului Doi in unu am numarat 4,331,300 pe un singur cont. Peste 4 milioane de play-uri!

Iata ce a avut de zis Mihai Bendeac despre refuzul de care s-au lovit. 

Piesa ”Doi in Unu” a facut, pe youtube, 4 milioane de vizualizari in doar o luna. Fara precedent pentru vreo melodie romaneasca, cel putin in ultimul an. Meritul meu este de 5%. Restul ii apartine ei. A compus piesa asta din suflet si se cunoaste.

Domnul Serban Huidu a refuzat s-o difuzeze pe Kiss Fm, sub pretextul ca eu fac parte dintr-un trust concurent (wtf?!?!). Stau si ma intreb ce ar insemna ca Buzdu si Morar sa nu-i difuzeze niciodata pe Smiley, Moga, Loredana sau Banica din aceleasi considerente. Mi se pare o aberatie sinistra si ceva demn de un showbiz ca-n epoca medievala.

Regretul meu nu e legat de propria-mi persoana. Ma doare-n fix. Dar Delia cu ce e vinovata? Deja am impresia ca devin o piedica pentru ea. Din pacate… Pentru ca nu merita asta.

Serban, nu-ti port pica. Dar ai trecut, in ultimii doi ani, prin niste experiente de viata pe care nu le-as dori nici celor mai aprigi hateri ai mei. Chiar nu ai invatat nimic? Daca ai avut sansa de a ramane printre noi, in libertate, nu crezi ca ar fi cazul sa demonstrezi ceva mai multa umanitate decat erai capabil inainte?

Vezi AICI noul videoclip Delia si Mihai Bendeac – Doi in unu. Pe langa faptul ca e o piesa sincera si frumoasa, artista a gandit un videoclip interesant impreuna cu echipa CevaDeVis in care tu alegi finalul.

AICI avem un material Then&Now cu Delia in care am trecut in revista toate schimbarile de look importante si o biografie cu lansarile single-urilor si videoclipurilor din cariera sa.

Tu ce parere ai de aceasta intamplare, in ce masura este publicul afectat de deciziile luate de radiouri?

Citește în continuare