Skip to content

Denzel Washington si Jake Gyllenhaal vor juca in Othello pe Broadway in primavara anului 2025. Cel mai probabil, dupa un an spectacolul va ajunge si in Europa

Productia, care il va avea pe Washington in rolul principal si pe Gyllenhaal in rolul lui Iago, va fi regizata de Kenny Leon, care a regizat in acest sezon piesa Purlie Victorious si care l-a regizat anterior pe Washington in A Raisin in the Sun si Fences, alaturi de Viola Davis.

Dincolo de o cariera exceptionala in cinematografie, Washington a mai jucat pe Broadway in Julius Cesar, Checkmates si, cel mai recent, in reluarea din 2018 a spectacolului Iceman Cometh, intr-o distributie numeroasa care l-a inclus si pe Austin Butler.

In film el va putea fi vazut in curand in Gladiator 2.  Denzel Washington este unul dintre actorii americani care investeste mult in actiuni caritabile si in sprijinirea noilor generatii de actori; el este fondatorul unei burse de studii pentru cei care vor sa devina actori, bursa de care au beneficiat multi dinrei in ultimii 20 de ani.

Gyllenhaal a jucat in trei spectacole de pe Broadway, inclusiv Sunday in the Park With George si, cel mai recent, in productia din 2019 a monologului A Life, un monolog de o persoana, care a fost asociat cu Tom Sturridge in Sea Wall. Urmatorul sau film, thrillerul de actiune Road House, va avea premiera in cateva zile.

In povestea clasica a lui Shakespeare, Iago, un ofiter de grad inferior, devine gelos pentru ca a fost trecut cu vederea pentru o promovare. El cauta sa se razbune pe generalul sau, Othello, care este proaspat casatorit cu Desdemona, manipulându-l sa creada o alta realitate.

Citește în continuare