Skip to content

Teatre din Romania, Luxemburg si Austria au lucrat la spectacolul de teatru care deschide stagiunea Teatrului National din Timisoara. Se joaca pe un text de Elise Wilk, in regia lui Alexandru Weinberger-Bara.

Spectacolul „Union Place”, coprodus de trei teatre europene, se joaca in deschiderea stagiunii la Teatrul National din Timisoara in acest weekend. Va putea fi vazut vineri, sambata, duminica si luni de la ora 19:00, in Sala 2 a teatrului.

„Union Place” a fost creat in cadrul unui proiect care aduce impreuna teatre din trei tari, in calitate de coproducatori: Schauspielhaus Salzburg (Austria), Teatrul National din Timisoara si Théatre d’Esch din Esch-sur-Alzette (Luxemburg).

Spectacolul pleaca de la premisa ca fiecare familie din Timisoara are in istoria ei o poveste despre emigrare si despre cicatricile pe care le lasa aceasta decizie in urma ei.

Pe textul comisionat de teatrul din Salzburg autoarei din Romania, Elise Wilk, scris si jucat in limbile romana, germana si engleza de actori ai celor trei teatre-partenere, „Union Place” impleteste povesti de viata care balanseaza intre Est si Vest, intre Timisoara, Viena si Luxemburg. 

Tema spectacolului graviteaza intre prezent si trecut, in jurul nevoii de evadare si a dorului, cu umor si sensibilitate.

Spectacolul este semnat de regizorul roman Alexandru Weinberger-Bara, care traieste si munceste in Austria si Germania, cunoscut deja publicului din Timisoara pentru spectacolul de succes „Copiii nostri”, montat anul trecut la Teatrul National.

Premiera spectacolului a avut loc la Salzburg, in luna mai.

Distributia ii reuneste pe actorii Andrei Chifu, Cristina König (Teatrul National din Timisoara), Sophia Fischbacher , Wolfgang Kandler, Christiane Warnecke, Jens Ole Schmieder (Schauspielhaus Salzburg) si Philippe Thelen (Escher Theatre).  

Scenografia este semnata de Isabel Graf, muzica ii apartine lui Georg Brenner, lighting design-ul – lui Marcel Busá si dramaturgia lui Jérôme Junod.

Dupa reprezentatiile de la Sala 2 a teatrului timisorean, spectacolul se va juca la Esch in Luxemburg, in luna octombrie, ca o punte care leaga Esch – Capitala Europeana a Culturii in 2022 de Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023.

Biletele pentru reprezentatiile de la Timisoara pot fi achizitionate aici.

Citește în continuare