Skip to content

„DescOpera La Traviata”, o reinterpretare a capodoperei a lui Verdi, are un mini turneu. La Brasov, Constanta sau Cluj puteti vedea gratuit spectacolul care vrea sa-i imprieteneasca pe tineri cu opera.

Studioul Experimental in Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” va invita sa descoperiti o reinterpretare captivanta a celebrei capodopere a lui Verdi – „La Traviata”. O opera spectaculoasa intitulata „DescOpera La Traviata” a prins viata sub bagheta regizorului Alexandru Nagy si a coregrafei Sandra Mavhima.

Spectacolul care a avut prima reprezentatie in luna decembrie 2023 la Opera Nationala Bucuresti pleaca acum in tara.

“Obiectivul nostru este de a aduce cat mai multi tineri la opera, pentru a incepe sa iubeasca aceasta forma de arta, sa o inteleaga si sa descopere o perspectiva noua si captivanta asupra operei. Intr-o lume in continua schimbare, credem cu tarie ca opera poate fi un punct de intalnire intre traditie si modernitate, oferind tinerilor o experienta culturala de neuitat. Prin spectacolele noastre, ne propunem sa demontam stereotipurile si sa aratam ca opera nu este doar pentru cunoscatori, ci pentru oricine este deschis sa exploreze noi orizonturi artistice.”, afirma Alex Nagy, regizor.

„La Traviata” este inspirata din romanul „Dama cu Camelii” de Alexandre Dumas fiul si este recunoscuta drept cea mai populara opera a tuturor timpurilor. Povestea emotionanta a Violettei Valéry, o curtezana pariziana, si a dragostei sale tragice pentru Alfredo Germont, continua sa captiveze audiente din intreaga lume prin muzica sa sublima si dramatismul sau profund.

„DescOpera La Traviata” nu este doar o reprezentatie clasica, ci o calatorie moderna si emotionanta destinata cu precadere publicului tanar. Interpretii, solisti talentati ai Studioului, aduc pe scena o versiune contemporana, plina de viata si pasiune, menita sa faca opera accesibila si relevanta pentru noile generatii.

Proiectul finantat de Ministerul Culturii, Opera Nationala Bucuresti si Asociatia ,,Sectia de Coregrafie”, propune tinerilor si nu numai, sa descopere capodoperele muzicii de opera prin 3 evenimente speciale in Brasov, Constanta si Cluj Napoca.

11 iunie, ora 18:30, Sala Operei Brasov: Participarea extraordinara a orchestrei si corului Operei Brasov, dirijor Daniel Jinga, solistii Studioului Experimental in Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” si balerinii Operei Nationale Romane Iasi.

12 iunie, ora 19.00, Centrul Multifunctional Educativ Pentru Tineret “Jean Constantin” Constanta: Participarea extraordinara a orchestrei, corului si baletului Operei Nationale Bucuresti, dirijor Daniel Jinga, solistii Studioului Experimental in Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”. Intrarea este libera, dar nu uitati ca locurile sunt limitate. Asadar, pregatiti-va sa bucurati de magia operei si sa traiti o experienta culturala unica.

18 iunie, ora 10:00, Opera Nationala Romana Cluj, Sala Lucia Stanescu: Selectiuni – atelier – repetitie cu public. Formatul inedit al evenimentului se adreseaza in special tinerilor studenti la canto de la Academia de Muzica „Gheorghe Dima” Cluj, dar si tuturor actorilor, balerinilor si publicului in general acesta putand sa observe in interiorul laboratorului de creatie lirica. Atelierul va fi sustinut de solistii Studioului Experimental in Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”, regizorul Alexandru Nagy, coregrafa Sandra Mavhima si pianista Liana Mares. Acesta este un prilej unic de a vedea cum prind viata emotiile si pasiunile din spatele scenei, de a observa procesul creativ al artistilor nostri talentati si de a intelege mai bine magia care se ascunde in spatele unui spectacol de opera. Accesul este liber si incurajat pe baza de inscriere la adresa: [email protected].

Citește în continuare