Skip to content

6 destinatii de lux pentru vacanta de iarna in Europa

Cu vacanta de iarna deja aici, spiritul Craciunului si zapada, constientizam mai bine faptul ca mai putem profita de inca cel putin doua luni de iarna. Chiar daca nu v-ati facut planuri pentru decembrie, urban.ro a pregatit o lista cu destinatii de lux din Europa unde puteti sa va bucurati de iarna intr-un cadru exclusivist.

Badrutt’s Palace Hotel  in St. Moritz, Elvetia, este o proprietate istorica de lux, care are vedere la un lac si catre munte, de la o altitudine de 6.000 de metri.

Badrutt’s Palace Hotelofera experiente de rasfat in St. Moritz din 1896, ca de exemplu pachete speciale cu preluare intr-un Rolls Royce, acces la Palace Wellness cu piscine interioare si exterioare cu vedere la munte, serviciu de majordom 24/7, un permis de schi gratuit. Nou pentru sezonul 2021 este restaurantul si clubul montan El Paradiso, care poate fi accesat doar cu schiuri sau telescaun. Rezervari aici.

Icehotel in Jukkasjarvi, Suedia, este unul dintre cele mai faimoase din lume, oferind o vacanta speciala in Arctica.

Accesul la acest castel inghetat se face cu motocicletele de zapada sau cu sania trasa de caini. Oaspetilor li se furnizeaza saci de dormit, iar pentru cei care nu sunt dispusi sa doarma in igloo, sunt disponibile si camere mai traditionale. Proprietatea are unul dintre cele mai bune puncte de observatie pentru a vedea aurora boreala. Rezervari aici.

Finlanda ofera Kakslauttanen Arctic Resort, unul dintre cele mai curate si neatinse medii din lume, cu o grija extraordinara fata de natura.

Adevarata bucurie apare la caderea noptii, cand poti vedea din igloo-ul de sticla cerul sclipitor si aurora boreala dansand deasupra capului. Adesea prezentata ca o experienta unica in viata, Kakslauttanen Arctic Resort merita un loc pe lista de calatorii. Rezervari aici.

Rosa Alpina este un sejur placut pentru cei care doresc sa cucereasca partiile Dolomitilor din Italia.

Fiecare dintre cele 52 de camere si apartamente ale complexului este decorata individual cu antichitati locale, o reflectare a ospitalitatii regiunii. Gastronomii recunosc Rosa Alpina pentru restaurantul sau St. Hubertus, cu trei stele Michelin. Cu o filozofie care are la baza „gateste muntele”, meniul are mancaruri regionale care transmit frumusetea si caracterul viu al muntilor din jur. Aici sunt folosite doar ingrediente locale si de sezon, o miscare care a facut ca renumitul restaurant sa fie unul dintre cei 13 destinatari care au primit o stea verde Michelin ca o recunoastere a gastronomiei sale durabile. Rezervari aici.

Situat in inima statiunii de schi Baqueira Beret, Hotel Val de Neu are fiecare dintre cele 120 de camere proiectate cu atentie pentru a oferi vederi uimitoare la frumosul lant muntos Pirinei.

Dupa activitatile zilei, va puteti relaxa cu o sesiune de hidroterapie la circuitul termal al hotelului cu jeturi subacvatice, fantani de apa rece, bai de aburi si multe altele. Rezervari aici.

Ultima Courchevel Belvédère din Franta este recent deschis, in luna decembrie 2021, si completeaza experientele oferite de partiile din Les Trois Vallées.

Hotelul ofera un majordom de schi dedicat, terapeuti de masaj, transferuri la Courchevel 1850 si un mic dejun fabulos. Pentru relaxare, hotelul mai ofera si doua spa-uri, doua piscine, un hamam de ultima generatie, jacuzzi si sauna raspandite pe cei 350 de metri patrati ai centrului de wellness, printre altele. pârtiile din Les Trois Vallées. Rezervari aici.

Citește în continuare