Skip to content

Dev Patel, Tilda Swinton, Hugh Laurie si Ben Whishaw sunt vedetele filmului The Personal History of David Copperfield. Filmul are premiera in acest an.

Romanul pe care Charles Dickens l-a iubit cel mai mult dintre tot ceea ce a scris, David Copperfield, a fost ecranizat in regia lui Armando Iannucci (autorul seriei Veep, pentru HBO) avandu-l in rolul principal pe Dev Patel.

Povestea, care urmareste aventurile baietelui David caruia ii moare tatal inainte de a se naste, iar mama decedeaza pe cand avea 8 ani la nasterea fratelui vitreg,  a fost adaptat pana acum doar pentru televiziune, teatru sau teatru radiofonic, desi este una dintre cele mai appreciate dintre scrierile lui Dickens.

Actiunea se petrece in epoca Victoriana, asa ca vom vedea un film cu costume spectaculoase si, cum regizorul este cunoscut pentru umorul sau foarte fin, spectatorii se vor bucura de o comedie cu multe intelesuri.

Dev Patel va fi David Copperfield si se va bucura de compania unor actori exceptionali: Tilda Swinton va fi Betsey Trotwood, iar Hugh Laurie (Dr House) este Mr. Dick.

In distributie mai apar Peter Capaldi (“Doctor Who”, “The Thick of It”), Ben Whishaw (“The Lobster”, “Mary Poppins Returns”), Sophie McShera (“Downton Abbey”) si Benedict Wong (“Doctor Strange”)

Primul trailer a fost facut public, iar spectatorii pot simti deja o parte din umorul lui Iannucci, precum si desfasurarea de forte din productia filmului.

Patel, actor britanic de origine indiana, a devenit cunoscut la nivel mondial odata cu filmul lui Danny Boyle “Slumdog Millionaire” pentru care a fost nominalizat la premiile BAFTA. Are 29 de ani si este unul dintre cei mai apreciati actori ai generatiei sale, are deja si o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru filmul “Lion”, povestea reala a unui tanar indian care la 25 de ani de la momentul  in care a fost despartit de familie, pleaca in cautarea ei.

Dickens a considerat romanul David Copperfield “cel mai iubit dintre copiii sai”.

David Copperfield se afla in programa de lecturi a copiilor de scoala generala din toata lumea pentru ca ofera lectii de viata din perspectiva unui copil care are multe probleme pana ajunge la adolescenta, apoi maturitate. In Romania romanul este tradus la mai multe edituri, are trei volume si vi-l recomandam pentru lecturile de vacanta ale copiilor vostri.

Citește în continuare