Skip to content

Moment Diane Warren: un colaj live de 5 minute cu cele 12 melodii ale sale nominalizate la Oscar. Pana acum nu a castigat niciun trofeu.

Diane Warren, una dintre cele mai apreciate si premiate compozitoare de muzica din lume, sper sa castige primul trofeu Oscar din cariera. Pana la varsta de 64 de ani a avut 12 melodii nominalizate pentru „Cel mai bun cantec dintr-un film” sau „Cea mai buna coloana sonora”.

Desi nu este cunoscuta drept un solist talentat, Warren si-a cantat cele 12 melodii pe care le-a compus si care au premiat recunoasterea Academiei Americane de Film. 

Dupa cinci decenii de nominalizari pentru „Cel mai bun cantec”, Warren este singura femeie din istorie care a avut atat de multe sanse sa castige un Oscar dar nu a luat niciodata acasa o statueta. 

In 2021, artista este nominalizata cu „Io Si” melodie interpretata de Laura Pausini, compusa pentru coloana sonora a filmului „The Life Ahead” cu Sophia Loren in rolul principal.

Mai jos puteti asculta atat „Io Si” si colajul din cele 12 melodii de Oscar pe care Diane Warren le-a interpretat pentru sesiunea live The Hollywood Reporter. Inregistrarea a avut loc in studioul artistei din Los Angeles sub forma unei calatorii rapide prin 12 refrene cunoscute de toata lumea.

Warren a avut una dintre cele mai insistente campanii de promovare al unui cantec pentru premiile Oscar.

Pe langa zecile de interviuri si filmari neobisnuite pentru un artist care se afla in spatele muzicii din filme, compozitoarea si-a creat un profil pe un cont de socializare al retelei de matrimoniale Match.com pentru a atrage atentia presei. Unul dintre anunturile surprinzatoare a fost cel al albumului de debut pe care il va lansa in 2021.

Piesa „Io Si” a castigat deja un Glob de Aur pentru „Cel mai bun cantec” si, cu putin noroc, va primi un Oscar in cadrul celei de-a 93-a editii Oscar care va avea loc duminica, 25 aprilie. Ar putea deveni primul cantec in limba italiana premiat cu un Oscar.

In cadrul categoriei, melodia compusa de Warren alaturi de Laura Pausini se afla in competitie cu „Fight For you” din „Judas and the Black Messiah”, „Hear my voice” din „Trial of the Chicago 7”, „Husavik” din „Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga” si „Speak now” din „One Night in Miami…”

De-a lungul carierei, Warren a scris noua melodii care au ajuns pe primul loc in topurile din intreaga lume si 32 de top in Billboard Hot 100 din SUA.

Desi a avut zeci de nominalizari la toate ceremoniile importante care premiaza muzica, Warren a castigat un singur Grammy, un singur Emmy si doua Globuri de Aur. In 1986 a compus „Nothing’s Gonna Stop Us” pentru filmul „Mannequin”, single interpretat de Starship care i-a adus prima nominalizare la Oscar.   In 1996 a fost lansat „Because you loved me”, unul dintre cele mai mari hituri cantate de Celine Dion, pentru coloana sonora a filmului „Up Close and Personal” cu Robert Redford si Michelle Pfeiffer. 

Un an mai tarziu, Warren a fost nominalizata din nou la Oscar pentru „How do I live”, interpretat de LeAnn Rimes pe coloana sonora a filmului „Con Air”. In ’98 a primit a patra nominalizare pentru una dintre cele mai cunoscute melodii din istoria muzicii contemporane: „I Don’t want to miss a thing” de Aerosmith. Melodia inclusa pe coloana sonora a filmului „Armaggedon” a fost scrisa initial pentru Celine Dion. Avand un contract semnat cu EMI, Warren a fost si ramane una dintre cele mai prolifice compozitoare din ultimii 50 de ani. In 1999 a primit a cincea nominalizare la Oscar pentru „Music of my heart” din filmul cu acelasi nume. Piesa a fost interpretata de Gloria Estefan si NSYNC.

In 2001 a aparut „There You’ll Be” cantata de Faith Hill, pe coloana sonora „Pearl Harbor” iar in 2014 a compus „Grateful” interpretata de Rita Ora pentru filmul „Beyond the lights”. In 2016 a compus „Til It Happens to you” cu Lady Gaga care a inregistrat cantecul pentru documentarul „The Hunting Ground” despre violurile din campusurile studentesti americane. Un an mai tarziu a fost nominalizata pentru „Stand up for something” compusa alaturi de Common si interpretata de Andra Day pentru filmul „Marshall”. In 2018 si 2019 a continuat seria de nominalizari cu „I”ll fight” si „I’m standing with you” din productiile „RBG” si „Breakthrough”.

Warren este cunoscuta drept compozitoarea la care apeleaza cele mai bune voci din lume.

Desi nu a castigat un Oscar pana acum, Warren a reusit sa ofere cele mai mari hituri din carierele unor artisti precum Barbra Streisand, Cher, Kiss, Joan Jett, Belinda Carlisle, Bon Jovi, Michael Bolton, Gloria Estefan, Celine Dion, Whitney Houston, Mariah Carey, Diana Ross, Christina Aguilera, Joss Stone, Beyonce, Il Volo, Aerosmith, Paloma Faith, Labrinth, Leona Lewis, Toni Braxton. 

Citește în continuare