Skip to content

Din 24 aprilie puteti vedea DJANGO, serialul filmat la Racos, in Romania. Productia cu peste 7000 de figuranti si cu Matthias Schoenaerts, Noomi Rapace, Lisa Vicari, Nicholas Pinnock in distributie va fi in aplicatia Focus Sat

Noul serial western „Django” va fi difuzat in luna aprilie in Romania. Productia filmata integral in Romania este un western original cu o distributie care ii include pe Matthias Schoenaerts, Noomi Rapace, Lisa Vicari, Nicholas Pinnock.

Serialul este o co-productie Sky Atlantic si CANAL+ si este inspirat de filmul italian omonim regizat de Sergio Corbucci (din 1966), un western spaghetti care i-a lansat cariera actorului italian Franco Nero si care l-a inspirat pe Quentin Tarantino sa creeze „Django dezlantuit” (2012).

Actiunea serialului„Django” are loc in Vestul Salbatic (in anii 1860-1870) si spune povestea lui Django, un pistolar taciturn si enigmatic care ajunge in New Babylon, un oras al proscrisilor in care toate rasele si credintele sunt acceptate. Bantuit de uciderea familiei sale in urma cu opt ani, in timpul Razboiului Civil, Django afla ca Sarah, fiica lui, este inca in viata si ca a supravietuit masacrului. Fusese salvata de John Ellis, intemeietorul orasului, un barbat de culoare, care a crescut-o  alaturi de cei trei fii ai lui. Dar Sarah, acum o femeie in toata firea, ii cere tatalui ei sa plece. Se teme ca prezenta lui ii pune in pericol noua ei famile si orasul. Insa Django nu vrea sa isi piarda fiica pentru a doua oara.

Premiat pentru rolurile sale din Danish Girl si Rust and Bone, actorul belgian Matthias Schoenaerts interpreteaza rolul titular. Nicholas Pinnock, cunoscut pentru rolul sau din Capitanul America: First Avenger, il joaca pe aliatul sau, John Ellis – fondatorul orasului New Babylon. Sarah este interpretata de Lisa Vicari, cunoscuta din serialul Dark. Noomi Rapace (nominalizata la premiul BAFTA, pentru rolul din The Girl with the Dragon Tattoo este necrutatoarea Elizabeth Thurmann, care nu se va opri pana nu va avea inima lui John Ellis in propriile maini.

Regizorii serialului sunt Francesca Comencini (Gomora), David Evans (Downtown Abbey) si Enrico Maria Artale (Romulus). Acestia au conceput „Django” ca pe un western psihologic, feminist si contemporan. In viziuneaFrancescai Comencini rolurile sunt inversate pe fundalul unei societati in care diversitatea este vazuta de unii ca o oportunitate pentru viitor, iar de altii ca o amenintare. Un protagonist masculin care se lupta cu emotiile sale, un personaj antagonist feminin care se dovedeste a fi cea mai inversunata aparatoare a ordinii patriarhale. Noua abordare a Vestului Salbatic este pusa intr-un context incredibil de actual. Toate acestea sunt invaluite intr-un stil vizual captivant si inzestrate cu un ritm frenetic, impuscaturi, spanzurari si peisaje minunat de salbatice.

Dupa lansarea din Franta prin intermediul CANAL+, cele 10 episoade vor avea premiera si in alte tari europene, precum Romania, Ungaria, Belgia, Tarile de Jos si nu numai. Din 24 aprilie este disponibil publicului roman in aplicatia Focus Sat si la Focus Sat TV (cate doua noi episoade in zilele de luni si joi de la ora 21:00). Chiar si cei care nu sunt inca clienti Focus Sat pot vedea serialul testand gratuit aplicatia Focus Sat timp de 7 zile.

Cele 10 episoade au fost filmate integral in Romania, in perioada mai-noiembrie 2021, in mai multe regiuni din tara: in zona Brasovului (in craterul vulcanului stins din satul Racos), Rasnov, Zarnesti, in studiourile Castel Film, Frame Studios si Buftea Studios, in Dobrogea (Muntii Macin, Cheile Dobrogei, malul Marii Negre), la Vulcanii noroiosi, dar si in imprejurimile Bucurestiului, la Potigrafu si Calugareni.

In satul Racos langa Brasov, echipa serialului a construit impresionantul decor al orasului New Babylon. Decorul, imaginat de scenograful Paki Meduri si construit de echipa filmului din lemn si materiale arhaice, dupa metode de acum mai bine de 150 de ani, cu atentie pentru detalii si grija pentru respectarea spatiului natural, reconstituie cu acuratete stilul epocii din Vestul Americii intr-o locatie spectaculoasa care aminteste de celebrul Grand Canyon din Arizona.

 Filmarile au durat 27 de saptamani (153 de zile si nopti) si s-au construit platouri in 20 de locuri complet naturale (inclusiv 54 de case). Craterul vulcanului Racos a fost transformat complet in oraselul western New Babylon. Echipa a folosit lemn vechi – cumparat de la satenii din zona, pentru a pastra patina timpului si a tine cont de sustenabilitate – si metode arhaice, vechi de 150 de ani, pentru a ridica 54 de constructii de lemn de tip western. Scenografii au lucrat aproape trei luni la constructia complexa si au reconstituit cu acuratete stilul cladirilor din Vestul Salbatic american.

Django este o productie impresionanta, cu 7.000 de figuranti si o echipa internationala compusa din peste 600 de tehnicieni, oameni de productie si actori europeni (din Romania, Belgia, Suedia, Marea Britanie, Germania, Franta, Italia, Ucraina, Croatia, USA si Canada), reprezentand o investitie totala de 40 milioane de euro.

Echipa de productie din Romania a fost cea de la Frame Film, condusa de Andrei Boncea, Claudia Stavrositu si Adrian Codoi.

Afisele de promovare pentru campania internationala au fost realizate cu imagini fotografiate de Alex Galmeanu, in timpul productiei din Romania.

In 24 aprilie primele episoade ale serialul „Django” vor intra in Biblioteca VOD din aplicatia Focus Sat si vor putea fi vizionate oricand si de oriunde, de pe orice tip de dispozitiv smart. Iubitorii serialelor europene pot explora Biblioteca VOD din aplicatia Focus Sat in care vor descoperi universul captivant Canal+ Original cu personaje aclamate international, alaturi de sute de alte filme, seriale si documentare. Acestea pot fi vizionate chiar si de cei care nu sunt clienti Focus Sat si care au posibiliatea sa testeze gratuit aplicatia Focus Sat timp de 7 zile.

Citește în continuare