Skip to content

„Dineu cu prosti”, „Omul care a vazut moartea” si “Class” sunt spectacolele TNB care inchid duminica stagiunea curenta

Duminica, 18 iulie, se incheie in mod oficial stagiunea 2020-2021 a Teatrului National Bucuresti (TNB), cu reprezentatiile „Dineu cu prosti”, „Omul care a vazut moartea” si “Class”.

„Class” de Iseult Golden si David Horan in traducerea lui Andrei Marinescu si regia lui Felix Alexa spune povestea unei confruntari explozive intre parinti, profesor, elevi, deopotriva amuzanta si tensionata, fiind o piesa multi-premiata despre dificultatile de invatare: in scoala, in viata, oriunde. Bilete si detalii aici.

Ion Caramitru si Horatiu Malaiele asteapta publicul in spectacolul „Dineu cu prosti”, o productie care se joaca din 2010 si fascineaza in continuare publicul. Bilete si detalii aici.

„Omul care a vazut moartea” de Victor Eftimiu, in regia lui Dan Tudor, este o comedie despre planuri electorale date peste cap intr-un oras de provincie. Bilete si detalii aici.

Intr-un an pandemic care a tinut mai mult salile de spectacol inchise decat deschise, TNB a avut trei spectacole in premiera: „Adio, domnule Haffmann” de Jean-Philippe Daguerre, regia Felix Alexa, la Sala Pictura; „Hai, sa vorbim despre viata!”, de Ana Sorina Corneanu – piesa a obtinut Premiul pentru cea mai buna piesa a anului 2019 la Gala premiilor UNITER, regizata de Zsuzsanna Kovacs, la Sala Atelier; si „D-ale carnavalului” de I. L. Caragiale, regia Alexandru Dabija.

Noua stagiune 2021-2022 va debuta pe 26 august, cand sunt programate sa revina pe scenele TNB atat spectacole din repertoriul curent, cat si premiere.

„Inca din prima saptamana de lucru a noii stagiuni, cunoscuta regizoare de origine romana, stabilită in Franta, Alexandra Badea incepe lucrul la un proiectul „Exil”, destinat scenei mari, pe un text propriu. In distributie ii veti regasi pe majoritatea actorilor tineri ai TNB, la fel ca si in noul spectacol de teatru-dans ‘marca’ Gigi Caciuleanu care a intrat deja in repetitii, pentru Sala Studio: ‘Kiritza sau Jocul de-a…’. Un scenariu propriu dupa cunoscuta piesa ‘Coana Chirita’ a lui Vasile Alecsandri, de la a carui nastere tocmai se implinesc 200 de ani…”, anunta oficial Teatrul National Bucuresti.

De asemenea, pe 19 iulie, Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti va gazdui cea de-a 29 editie a Galei UNITER in cadrul careia vor fi anuntati cei mai buni artisti si cele mai bune spectacole ale anului 2020 desemnati de un juriu format din Puiu Antemir (scenograf), Alina Epingeac (critic de teatru), Eugen Jebeleanu (regizor), Dorina Lazar (actrita) si Octavian Saiu (critic de teatru).

Citește în continuare