Skip to content

(video) Este lansat in premiera discul lui Ilie Nastase, Globe Trotter Lover. Inregistrat in 1987, discul e prezentat  in Romania odata cu premiera documentarului Nasty.

In 1987, aflat in plina glorie internationala, tenismenul roman Ilie Nastase a primit propunerea de a inregistra doua melodii in Franta. La initiativa brandului Adidas, pe care Nastase l-a reprezentat timp de 50 de ani, sportivul a petrecut cateva saptamani intr-un studio faimos, iar rezultatul poate fi ascultat pe discul de vinil Globe Trotter Lover, lansat pentru prima data si in Romania, cu ocazia intrarii in cinematografe a documentarului despre viata si cariera lui – NASTY (r. Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu, Tudor D. Popescu).

Discul reeditat poate fi comandat online pe shop.tiff.ro sau melomelanj.ro, dar va putea fi achizitionat si la premiera de gala a filmului din Bucuresti (16 aprilie, Sala Palatului) si la proiectiile speciale din tara – https://transilvaniafilm.ro/nasty-bilete/

Pentru Globe Trotter Lover, o melodie despre dragoste si jocul seductiei, a fost creat si un videoclip

Videoclipul imbina imagini de la la celebra emisiune TV franceza Champs-Elysées moderata de Michael Drucker (difuzata la postul Antenne 2), unde Nastase a cantat melodia live, cu imagini din filmul NASTY, care il arata pe sportiv in ipostaza de barbat seducator, indragostit si admirat de femeile din toata lumea.

Discul include si Pour être un homme, o balada pe care Nastase canta despre dorul de Romania si de parintii lui. 

Tenismenul a inregistrat cele doua melodii la Studioul Marcadet din Paris, in care au mai inregistrat artisti precum George Michael sau Gloria Gaynor. Melodiile au fost compuse de R. Lemoine, Hervé Faure Lacaussade si Mario Santangeli, iar discul a fost produs de Christian Delagrange. La momentul lansarii, melodia Globe Trotter Lover a ajuns pe locul 3 in topurile franceze.

Globe Trotter Lover se aude si pe coloana sonora a documentarului NASTY, care va fi lansat de Nastase pe 16 aprilie la Sala Palatului.

La premiera, acesta va fi insotit de alti sportivi de top, precum Boris Becker, Nadia Comaneci, Ion Tiriac, Gheorghe Hagi, Mircea Lucescu sau Sorana Carstea. Biletele pentru eveniment se pot cumpara online – https://eventbook.ro/film/bilete-nasty-premiera-de-gala

Ilie Nastase si echipa filmului vor pleca intr-un turneu de promovare prin tara, care include opriri la Timisoara, Constanta, Brasov, Craiova, Cluj-Napoca, Iasi, Suceava, Botosani, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Sibiu, Galati sau Braila. Toate detaliile sunt pe https://transilvaniafilm.ro/nasty-bilete/

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu & Tudor D Popescu si distribuit de Transilvania Film. Producatorii NASTY sunt Cosmin Hodor (HDR Evolution) si Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producator este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max).

NASTY este produs de Libra Films si HDR Evolution in co-productie cu HBO si Televiziunea Romana.

Citește în continuare