Skip to content

Un documentar despre celebrul bucatar Anthony Bourdain va fi lansat in vara. Filmul va avea premiera la Tribeca Film Festival

Anthony Bourdain, bucatarul cunoscut in intreaga lume, va fi prezentat intr-un nou documentar, „Roadrunner: Un film despre Anthony Bourdain”. Filmul va rula in cinematografele din lume pe 16 iulie, insa in Romania va fi disponibil prin intermediul platformei HBO Max, dar si pe CNN, pentru cei care au un pachet tv complex.

Regizat de Morgan Neville, documentarul va explora viata regretatului Bourdain, care s-a sinucis la varsta de 61 de ani.

„Roadrunner” va avea premiera mondiala la Tribeca Film Festival pe 11 iunie, care va avea o editie si offline, dar si online, insa nedisponibila in Europa.

Neville a castigat in 2014 Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj documentar pentru „20 Feet From Stardom”, o poveste din culise a experientelor cantaretilor backing vocals. Recent, el a filmat si documentarul despre Fred Rogers, personalitate TV, „Won’t You Be My Neighbor?”, care a devenit un succes de box-office, castigand 22 de milioane de dolari din vanzarea de bilete si stabilind un nou record pentru documentarele biografice.

Anthony Bourdain a fost gazda unor show-uri emblematice si un autor de mare succes, cu o poveste de viata intrerupta brusc.

Chef si vedeta de televiziune, americanul Anthony Bourdain a cunoscut faima in anul 2000, odata cu lansarea cartii „Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly”, devenita bestseller, in care povesteste o mare parte din experienta sa profesionala din industria culinara.

Subiectul cartii este centrat pe adevarul din spatele „scenei” bucatariilor din restaurantele de elita, iar autorul s-a facut apreciat pentru stilul lipsit de menajamente prin care a descris multe dintre experientele traite in activitatea sa.

Mentiona de fiecare data ca a fost atras de arta culinara in timpul unei vacante in Franta, in copilarie. A absolvit Institutul Culinar din America si a lucrat ca chef in mai multe restaurante celebre din New York.

In 2002, Anthony Bourdain a devenit protagonistul show-ului televizat „A Cook’s Tour”  – Food Network, urmand ca in 2005 sa se alature canalului Travel Channel, intr-o alta emisiune, „Anthony Bourdain: No Reservations”, care l-a facut celebru in toate colturile lumii si care i-a adus doua premii Emmy, din 12 nominalizari. 

Bourdain a lucrat pentru CNN, in cadrul proiectului „Parts Unknown”, filmat in numeroase locatii de pe glob.

In iunie 2018, in timpul filmarilor unui nou sezon al show-ului CNN, a fost anuntat decesul lui Anthony Bourdain, care s-ar fi sinucis in camera sa de hotel din orasul Colmar, Franta, lasand in urma sa profund regret si numeroase semne de intrebare.

De curand, Russel Crowe a donat 5000 de dolari in memoria legendarului Anthony Bourdain pentru restaurantul Le Chef, puternic afectat de dubla explozie care a avut loc pe 4 august in portul capitalei libaneze.

Bourdain a luat masa la micul restaurant Le Chef in timpul unui episod al emisiunii sale „No Reservations” din 2006.

In timpul sejurului sau in Beirut, Burdain a descris Le Chef, cu o istorie de 53 de ani, drept „un restaurant legendar, cunoscut pentru bucataria simpla, preparata ca acasa.” Dupa ce un jurnalist l-a intrebat daca banii donati restaurantului proveneau intr-adevar din partea sa, actorul castigator la Oscar a mentionat pe contul sau de Twitter ca a facut aceasta donatie in memoria lui Anthony Bourdain, care a murit in 2018, sperand ca lucrurile se vor putea imbunatati in curand la Le Chef.

Russell Crowe s-a gandit ca Bourdain probabil ar fi procedat la fel „daca ar fi fost inca prin preajma.”

Citește în continuare