Skip to content

Amazon MGM Studios a achizitionat drepturile mondiale pentru documentarul despre Celine Dion, I Am: Celine Dion. Documentarul va putea fi vazut in acest an pe Prime Video

Realizat de cineasta nominalizata la Oscar, Irene Taylor, acest documentar este un instantaneu al unei perioade cruciale din viata si cariera uneia dintre cele mai recunoscute, respectate si de succes interprete din istoria muzicii pop, Celine Dion.

Aceasta explorare intima ii poarta pe telespectatori intr-o calatorie in trecutul si prezentul lui Celine, in timp ce aceasta dezvaluie lupta ei cu sindromul persoanei rigide (SPS) si tot ce a facut pentru a continua sa cante pentru fanii ei iubiti si loiali.

De la vizitarea garderobei sale couture pentru turneu si a efectelor personale pana la petrecerea timpului in studioul de inregistrari, documentarul surprinde viata privata inedita a unei megastar mondial. O scrisoare de dragoste emotionanta, energica si poetica despre muzica, I Am: Celine Dion surprinde mai mult de un an de filmari in timp ce legendara cantareata navigheaza in calatoria ei spre o viata deschisa si autentica in mijlocul bolii.

Documentarul, care a fost produs de Sony Music Vision, in parteneriat cu Sony Music Entertainment Canada si Vermilion Films, va fi disponibil pentru streaming pe Prime Video in peste 240 de tari si teritorii din intreaga lume. Data de lansare pe Prime Video va fi anuntata ulterior.

„Ultimii doi ani au fost o mare provocare pentru mine, calatoria de la descoperirea afectiunii mele la invatarea modului in care sa traiesc cu ea si sa o gestionez, dar fara sa o las sa ma defineasca”, a declarat Celine Dion. „Pe masura ce drumul spre reluarea carierei mele de artista care muncea aproape non stop, mi-am dat seama cat de mult mi-a lipsit acest lucru, de a-mi putea vedea fanii.  In timpul acestei absente, am decis ca vreau sa documentez aceasta parte a vietii mele, pentru a incerca sa sensibilizez opinia publica cu privire la aceasta afectiune putin cunoscuta, pentru a-i ajuta si pe altii care impartasesc acest diagnostic.”

Cel mai recent film al regizoarei Irene Taylor, castigatoare a unui premiu Emmy si nominalizata la Oscar, Trees And Other Entanglements, a fost lansat anul trecut de HBO si exploreaza obsesia oamenilor pentru lumea arboricola.

Taylor a castigat recent un premiu Columbia-DuPont pentru investigatia sa tragica asupra uneia dintre cele mai de incredere institutii din America, Leave No Trace: A Hidden History Of The Boy Scouts (difuzat pe Hulu). Prezentat in premiera la Sundance in 2019 si nominalizat ulterior pentru Meritul special in domeniul filmelor documentare la Premiile Primetime Emmy 2020, Moonlight Sonata:Deafness in Three Movements (Surzenia in trei miscari) spune povestea foarte personala a lui Taylor despre fiul ei surd, tatal ei surd si Ludwig Van Beethoven, in timp ce acesta a devenit surd cand compunea celebra sonata.

De la debutul pe scena muzicala mondiala la varsta de 13 ani, Dion a vandut peste 250 de milioane de albume in cei 40 de ani de cariera.Dupa ce a castigat cinci premii Grammy, doua premii Oscar, premiul Billboard Music Award 2016 pentru intreaga cariera, premiul Icon Award, si recunoasterea de la World Music Awards 2004 ca fiind cea mai bine vanduta artista din toate timpurile, Dion a continuat sa doboare recorduri. Cu hituri prezentate in filme de succes, inclusiv „Ashes” (Deadpool 2), „My Heart Will Go On” (Titanic) si „Beauty and the Beast” (Frumoasa si Bestia), ea a devenit o forta in industrie si a stabilit noi standarde de excelenta.

In 2021, Dion s-a confruntat cu dificila decizie de a-si anula mult-asteptata rezidenta din Las Vegas din cauza unor probleme de sanatate. Apoi, in decembrie 2022, cantareata a dezvaluit cu curaj lupta ei continua cu sindromul „Stiff Person Syndrome”, ceea ce a dus in cele din urma la anularea turneului sau Courage World Tour. In ciuda acestor piedici, Dion a ramas dedicata meseriei sale si a perseverat, indreptandu-si atentia spre vindecare. In 2023, ea si-a pus in valoare talentele jucand in filmul de comedie romantica Love Again si a lansat cinci cantece noi pe coloana sonora a filmului care l-a insotit.

Citește în continuare

Au mai rămas

Vezi trailerul