Skip to content

(video)Documentarul „Let It Be” al trupei The Beatles, lansat pentru prima data in cinematografe in 1970, este acum pe Disney+, Trupa a lansat si un nou videoclip al piesei omonime

THE BEATLES: LET IT BE, exclusively on Disney+. © 2024 Apple Films Ltd.

Odata cu recenta relansare a filmului documentar Let It Be din 1970, rar vazut, prin intermediul Disney+, trupa Beatles a prezentat vineri un nou videoclip pentru piesa cu acelasi nume.

Potrivit unui comunicat de presa emis joi, noul videoclip pentru piesa „Let It Be” prezinta imagini din versiunea recent restaurata a filmului, impreuna cu imagini care nu sunt in documentar.

Scrisa si cantata de Paul McCartney, „Let It Be” a fost al 19-lea si penultimul hit The Beatles in Statele Unite in 1970, anul despartirii, si a dat si titlul albumului de studio al trupei. De atunci, a devenit o piesa de baza in concertele solo ale lui McCartney. Potrivit fostului Beatles  cantecul i-a venit in vis:

„Mama mea, care murise probabil cu 10 ani inainte a venit la mine in vis. Ea parea sa stie ca eram putin stresat si mi-a spus: „Nu-ti face griji. Totul va fi bine. Lasa-te pur si simplu in voia lucrurilor’. M-am gandit: „Uau!” si m-am simtit foarte bine ca mama mea mi-a dat acest sfat.”

Filmul a fost restaurat de Park Road Post Production a lui Peter Jackson, folosind aceeasi tehnologie utilizate pentru a revitaliza imaginile de epoca din „The Beatles: Get Back”. Jackson a folosit ore intregi de secvente din filmarile lui Michael Lindsay-Hogg pentru a asambla „The Beatles: Get Back”.

„Sunt absolut incantat ca filmul lui Michael, ‘Let It Be’, a fost restaurat si este in sfarsit relansat dupa ce a fost indisponibil timp de decenii”, a declarat Jackson intr-un comunicat.

„Am fost atat de norocos sa am acces la secventele lui Michael pentru ‘Get Back’ si am crezut intotdeauna ca ‘Let It Be’ este necesar pentru a completa povestea ‘Get Back’. Pe parcursul a trei parti, i-am aratat pe Michael si pe Beatles filmand un nou documentar revolutionar, iar ‘Let It Be’ este acel documentar – filmul pe care l-au lansat in 1970. Acum ma gandesc la toate acestea ca la o poveste epica, in sfarsit finalizata dupa cinci decenii.Cele doua proiecte se sustin si se imbunatatesc reciproc: „Let It Be” este punctul culminant al lui „Get Back”, in timp ce „Get Back” ofera un context vital care lipseste pentru „Let It Be”. Michael Lindsay-Hogg a fost de un ajutor si de o amabilitate infailibila in timp ce am realizat ‘Get Back’, si este corect ca filmul sau original sa aiba ultimul cuvant… intr-o versisune care arata si suna mult mai bine decat in 1970.”

Lansarea pe Disney + este un eveniment important pentru fanii Beatles, avand in vedere ca filmul original era ultimul element din catalogul Beatles pe care Apple il pastra in seif pentru o perioada nedeterminata de timp, daca nu chiar pentru totdeauna.

„Let It Be” nu a mai fost pus in circulatie oficial sub nicio forma de la inceputul anilor 1980, in afara de copii piratate.

Citește în continuare