Skip to content

Dumitru Gorzo ofera gratuit 2.000 de lucrari originale, imprimate manual in tehnica stencil, acrilic

Una dintre cele mai generoase si interesante initiative din lumea artelor vine de la Dumitru Gorzo care pune in discutie, dimensiunea reala a experientei directe cu obiectul de arta in vremurile in care muzeele sunt inchise, iar calatoriile ne sunt interzise.

Folosindu-se de mijloacele moderne, digitale, care fac posibila o altfel de apropiere, Gorzo ofera 2000 de lucrari originale oricui doreste sa le primeasca cu o singura conditie: sa trimita apoi o fotografie cu lucrarea instalata in casa noului proprietar.

​“Motivatia este una simpla: arta trebuie privita indeaproape. Acest lucru devine aproape imposibil astazi când suntem nevoiti sa reprimam exterioritatea. Accesul la arta din muzee, galerii si spatii culturale este restrictionat, iar experienta autentica, imersiva, a contactului cu expozitiile si obiectul de arta trece printr-o dislocare profunda”, spun reprezentatii galeriei /SAC care gazuieste initiativa lui Gorzo.​

Astazi, in vremurile in care vedem arta doar pe ecranul telefonului sau al tabletei, pierdem mult din experienta traita când privim pe viu un obiect de arta.

Gorzo si /SAC propun o expunere directa: o lucrare de arta autentica in propria casa, cu posibilitatea alegerii din douazeci de forme care apartin bestiarului nou si iconografiei deja cunoscute ale lui Gorzo.

Pentru unii dintre noi poate fi inceputul colectiei de arta, pentru altii prilej de rotunjire a ei. Regulile sunt aceleasi: alege de pe site lucrarea dorita, introdu codul promotional „PRIVATE JET” si completeaza formularul cu datele personale: o adresa de e-mail valida, nume, prenume, adresa postala si o fotografie cu lucrarea instalata la tine acasa, trimisa catre /SAC, dupa ce vei fi primit lucrarea. ​

Astfel, spatiul tau privat devine concomitent parte din spatiul expozitiei si parte din lucrare. Private Jet reprezinta o actiune-expozitie-retea cu 2.000 de dispuneri diferite, reunite si montate intr-o singura lucrare-actiune.

Puteti sa va alegeti o lucrare de aici

Dumitru Gorzo (n. in 1975) traieste si lucreaza la New York, fiind reprezentat de galeria Slag. Este co-fondatorul gruparii Rostopasca, una din miscarile artistice influente din România. Are numeroase expozitii in tara, dar mai ales in strainatate.

Spatiul de Arta Contemporana – /SAC – este o initiativa independenta privata, un context-resursa dedicat necesitatilor actuale ale producatorului si ale publicului pentru a stabili un dialog direct si formator prin intermediul expozitiei, cercetarii si promovarii. 

Citește în continuare