Skip to content

Dupa TIFF mergem la IPIFF

ipiff

Monden.Info alaturi de FilmeTari.com sunt singurele bloguri care au fost invitate sa participe la editia din acest an a Festivalului International al Producatorilor de Film Independenti (IPIFF) ce se desfasoara intre 22 si 28 iunie la Constanta.

Din cauza programului foarte incarcat voi ajunge doar vineri dimineata la Constanta pentru a va tine la curent cu ce se intampla la cea de-a patra editie a festivalului.

Deschiderea oficiala a IPIFF-ului a avut loc luni seara cu proiectia romaneasca premiata la Cannes si la Cluj: (TIFF) „Politist, adjectiv„, film regizat de Corneliu Porumboiu.

Cateva informatii despre IPIFF:

Initiat de Uniunea Producatorilor de Film si Audiovizual din Romania, organizat de Consiliul Judetean Constanta, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, IPIFF isi confirma si consacra, la aceasta a IV-a edi?ie, profilul distinct in cadrul celorlalte festivaluri de film din tara.

Este unica manifestare din domeniu care are ca program prezentarea tuturor productiilor romanesti de lung si scurt metraj, lansate in premiera in ultimul an (iunie 2008-iunie 2009), din dorinta producatorilor de a arata si supune judecatii publicului imaginea completa a cinematografiei nationale.

Alaturi de Competitia profesionistilor, un accent important va fi pus pe Competitia scolilor de film, inaugurata la editia precedenta a IPIFF, ca expresie a preocuparii producatorilor pentru tanara generatie de cineasti si viitorele sale promotii. Mai mult decat atat, la aceasta editie vor concura si liceenii din Constanta pasionati de film, cu miniproductii de cate un minut, intitulate A Drop of See (O picatura de mare).

IPIFF 2009 este al patrulea an de Training pentru noua generatie de producatori – sectiune organizat? deUPFAR – producatorul festivalului -, cu sprijinul celebrei asociatii britanice NPA (New Producers Alliance). Este raspunsul la nevoia acuta de profesionisti performanti la nivel international, intr-o ramura determinanta a industriei noastre de film.

Totodata, dimensiunea internationala a festivalului este probata de Panorama filmului strain, care va aduce la Constanaa si Mamaia unele dintre cele mai premiate filme la cele mai prestigioase festivaluri din Europa (Cannes, Berlin, Venetia, Londra). Proiectiile vor avea loc la City-Plex Constanta, in Rotonda Mica a noului Pavilion Expozitional si la Fantanile Cazionului din Mamaia.

Vor completa oferta IPIFF 4 Avanpremierele unor lungmetraje romanesti din stagiunea 2009-2010, Caravana IPIFF pe Litoral (Mangalia, Neptun, Saturn, Eforie), workshop-uri de initiere in arta si tehnica filmului, lansari de carte, expozitii, concerte, spectacole-eveniment.

Citește în continuare