Skip to content

Spectacolul „Dusmanie v.2.0”, in regia lui Gabriel Sandu, are o noua versiune. El poate fi vazut pe 13 si 14 decembrie la Teatrelli.

„Dusmanie v.2.0. E ceva vindecator in ale da oamenilor un obiect al urii lor” este un spectacol dinamic despre cine detine controlul, despre nevoia de a apartine si de a povesti celorlalti. „O poveste despre retalieri emotionale si diferentele de clasă, de acum si dintotdeauna”, cum explica Gabriel Sandu. Spectacolul are o  noua versiune care  va avea avanpremiera pe 13 decembrie si premiera pe 14 decembrie, de la ora 19.00, la Teatrelli, reunindu-i de aceasta data pe actorii Mihaela Teleoaca, Oana Puscatu si Alex Mirea.

Spectacolul aduce in prim plan trei personaje contradictorii, legate intre ele de un trecut traumatic: Ioana, membra a fostei securitati, logopedul lui Nicolae Ceausescu si omul din spatele rostirii discursurilor dictatorului, care ajunge sa devina personaj principal al unui film documentar semnat de Alina. Intre cele doua se afla Andrei, nepotul Ioanei, un tanar plin de talent artistic, insa marcat de un parcurs anti-social si de singuratate, fiind crescut exclusiv de catre bunica sa. Totul ia o turnura neasteptata cand filmul documentar realizat de Alina castiga un premiu important. In urma vizibilitatii si atentiei pe care evenimentul o genereaza, viata celor trei personaje se schimba definitiv, iar publicului i se dezvaluie trecutul traumatic care le leaga.

„Dusmanie v.2.0” chestioneaza cat este adevar si cat este fictiune in genul de film documentar si exploreaza ce se intampla la nivel individual atunci cand povestile complicate sunt prezentate public intr-o maniera simplificata sau chiar manipulatoare. Este un demers interdisciplinar, cu o puternica componenta video.

Prima versiune a spectacolului a  prezentat povestea Alinei (Edith Alibec), o tanara documentarista ambitioasa, pentru care nu exista limite cand vine vorba despre propriul film, care realizeaza ca are un subiect de neratat atunci cand o intalneste pe Ioana (Rodica Mandache), o membra a fostei securitati, care face, cu seninatate, afirmatii halucinante in fata camerei de filmat, dar si pe nepotul acesteia, Andrei (István Téglás), un copil batran, cu mult talent artistic, care traieste cu totul izolat langa bunica lui. Lucrurile iau o turnura neasteptata atunci cand filmul castiga o vizibilitate masiva, iar viata celor trei personaje va fi schimbata definitiv.

Biletele se gasesc pe platforma Eventbook.ro: https://eventbook.ro/theater/bilete-dusmanie-2-0

Citește în continuare