Skip to content

Edward Maya a pierdut procesul intentat lui Adi Sana

  • envelope icon

Dupa cum sunt sigura ca stiti deja, Edward Maya si Radu Baron au intentat in urma cu un an proces lui Adrian Sana (Akcent) / casei de discuri Roton

Motivul? Piesa „Se Thelo„: si Edward Maya, si Adi Sana spuneau ca sunt compozitorii acestei piese. Edward Maya a fost inginer de sunet in 2008 in studioul lui Adi Sana, iar dupa ce a plecat de acolo a dat piesa „Se Thelo” lui Kristine, declarand ca a fost compusa de el. Pe de alta parte, Adi Sana compusese piesa pentru fetele de la Roller Sis. Si Kristine, si Roller Sis au scos videoclip si au promovat aceeasi piesa in aceeasi perioada (practic, aveam o piesa difuzata peste tot si mai multi interpreti, toti spunand ca e piesa lor de drept). Intre timp, si UCMR-ADA blocase fondurile pe aceasta piesa pana la finalizarea procesului.

Acum insa va anunt ca Edward Maya si Radu Baron au pierdut procesul. Astfel, Adi Sana este singurul autor al piesei iar Kristine nu o va mai putea interpreta pe viitor.

De asemenea, baietii de la Akcent au publicat recent un articol pe site-ul lor oficial (AkcentOnline.com) in care explica faptul ca Edward Maya n-a fost niciodata producatorul trupei, desi asa a declarat peste tot. Uitati ce au declarat baietii:

In 2008 Edward Maya (Eduard Ilie) a fost angajat in studioul lui Adrian ca inginer de sunet. El a contribuit la orchestratia piesei „Stay With Me„, compusa de Adrian si Marius Moga. Eduard a fost implicat si in productia instrumentalului piesei „That’s My Name”, o alta piesa scrisa de Adrian pe versurile Laviniei Sima. Dupa finalizarea „That’s My Name„, Eduard a parasit studioul lu iAdrian, luand cu el fara permisiune instrumentalul piesei pentru care a inregistrat o noua parte vocala, rezultand „Stereo Love„, o piesa lansata cu mult dupa ce „That’s My Name” isi confirmase statutul de superhit international, ajungand pe prima pozitie in mai multe tari.

Din acel moment Eduard a inceput sa declare in toate interviurile ca el este producatorul Akcent si in consecinta lui se datoreaza succesul trupei, de aceea ne-am simtit obligati fata de cei care ne-au sustinut si au urmarit cariera noastra de-a lungul ultimilor 9 ani sa precizam ca Eduard Ilie / Edward Maya a fost implicat doar in productia a doua hituri Akcent, „Stay With Me” si „That’s My Name”.

Asadar, declaratiile sale prin care se auto-intituleaza „producatorul Akcent” nu sunt acurate si anuleaza participarea la succesul trupei a unor nume importante precum Marius Moga, Play&Win, David Deejay si multi alti colaboratori ce si-au adus cu adevarat contributia la povestea de succes Akcent, o poveste ce acum continua cu un nou hit, „Love Stoned„, compus de Adrian alaturi de Marius Moga.

Promitem sa revenim si cu o declaratie din partea lui Edward Maya (vom updata articolul).

  • envelope icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *