Skip to content

Electric Castle 5 – sansa unei generatii de artisti romani

  • envelope icon

Aproape 100 de artisti romani din toate genurile muzicale vor concerta pe scenele festivalului, de la nume consacrate la trupe si DJ aflati la inceput de cariera.

Ati auzit de Mr. Jurjak? Dar de BAB sau The Wax Road? E momentul sa descoperiti tineri artisti care spun deja foarte mult prin muzica lor, chiar daca nu au avut sansa de a evolua pe mari scene. Fidel viziunii sale de a deveni o platforma de promovare pentru artistii talentati din Romania, Electric Castle include in programul celei de-a 5-a editii aproape 100 de artisti romani, din toate stilurile muzicale. Multi dintre ei sunt nume consacrate, dar in egala masura au fost invitati artisti aflati la primul show in fata unui public international.

Publicul festivalului va fi cu siguranta fericit sa (re)descopere in 2017 trupe care sunt foarte apropiate evenimentului si care au deja o istorie in industria muzicala romaneasca, alaturi de un numar considerabil de fani. Suie Paparude, Subcarpati, Golan, Coma, Luna Amara, Robin & The Backstabbers, The Mono Jacks sunt cele mai noi confirmari. Macanache, „poetul de meserie, crescut la periferie”, vine la Electric Castle in gasca, alaturi de cei sase trupeti ai sai din The Putreds, iar Byron vine pentru prima data la Bontida, o potrivire perfecta dintre acest „Electric Marching Band” si festival.

Organizatorii deschid odata cu a cincea editie o intreaga lume muzicala, promovand artisti mai putin cunoscuti, dar a caror confirmare la Electric Castle este o prima garantie a talentului lor. Un exemplu: The Wax Road, din Republica Moldova sau, cum le place lor sa se prezinte, o „trupa rock din Europa de Est”. Si-au lansat albumul de debut, „Rambler in The Dark”, pe 1 decembrie 2016, iar stilul lor imbina in mod inedit influente blues-rock, hard-rock si rock’n roll. Foarte cunoscuti in Timisoara si pe cale de afirmare in intreaga tara, BAB au deja trei albume, dupa trei ani de cand s-au lansat, in 2014. Muzica lor e electro-experimental, cu influente de blues, jazz si soul. Mr. Jurjak e regizorul si muzicianul bucurestean George Petrosel. Albumul sau solo se numeste „Lemon Blues”, de pe care au aparut 4 single-uri, toate combinand influente de blues, electro, psihedelic si rock. Sunt doar cateva exemple, carora li se adauga zeci de artisti din zona muzicii electronice de toate genurile, de la techno la dub sau electro jazz.

„Pentru un artist, mai ales aflat la inceput de drum, e fascinant sa vezi in fata scenei un public care vorbeste engleza, maghiara, daneza sau germana. Oameni care nu inteleg aceeasi limba se pot totusi conecta prin muzica. Pentru ei, importanta este calitatea artistului si mai putin notorietatea lui. Acesta e spiritul publicului de la Electric Castle si prin acest public poate creste expunerea internationala a trupelor romanesti”, explica Andi Vanca, director de comunicare al festivalului.

Abonamentele pentru cea de-a 5a editie raman in vanzare la pretul de 399 de lei pana in 23 Martie.

 

  • envelope icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *