Skip to content

Elevi ai liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucuresti premiati la Youth America Gran Prix (Europe).

 25 elevi Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucuresti au participat la unul dintre cele mai importante concursuri de profil coregrafic din lume, semifinala Youth America Gran Prix (Europe) care a avut loc la Paris.

Elevii romani au fost in competitie cu elevii unora dintre cele mai ravnite si populare academii de balet din Europa Conservatorul International de Ballet si Dans „Annarella Sanchez” – Portugalia, Conservatorul National Superior de Muzica si Dans din Paris – Franta, Scoala de Balet din Paris Stanlowa – Franta, Elmhurst Ballet School – UK, dar si multe alte scoli de stat sau private din Romania si Europa.

Competitia s-a desfasurat in fata unui juriu de la cele mai prestigioare institutii de profil din Europa, Ecole de danse L’Opera de Paris,  Royal Ballet School, Royal Swedish Ballet etc.

Elevii romani au concurat in sectiunile dans clasic, dans contemoran, neoclasic si dans romanesc, la categorii solo, duet si ansambluri, sub indrumarea profesoarei de dans clasic Nicoleta Cocea si a profesorului de dans romanesc Claudiu Staicu dar si a profesoarelor de dans clasic Florica Stanescu, Daniela Tebeica, Vasilovici Mihaela, Ana Maria Ghinea, Monica Popescu si Krista Sandu (dans contemporan).

 Pentru prima data in decursul ultimilor ani elevii au obtinut premiul 1 la categoria ansambluri, pentru o spectaculoasa suita de dansuri romanesti, locul 1 la categoria Dans Contemporan solo obtinut de eleva Oniceag Clara Maria din clasa a VIII-a si locul 1 la categoria Dans Contemporan in Duet obtinut de elevele Oniceag Clara Maria si Ana Dumitrescu cu o creatie a elevelor.

La aceeasi competitive liceul „Floria Capsali” a primit premiul „Outstanding School Award” si au fost o serie de alte premii pentru elevi: locul III la categoria dans clasic juniori acordat elevului Garaiacu Calin, top 6 cu ansamblul „Lebede”, iar in topul primilor 12 elevi ai categoriei de dans clasic juniori s-au mai numarat elevele Sofia Mihai si Erika Dobos. In runda finala a competitiei de la Paris au fost invitati 9 elevi, Dobos Erika, Mihai Sofia, Stoica Bianca, Ionel Daria, Savulescu Ioana, Zaharia Daria Anne Marie, Potecea Ana Maria, Garaiacu Calin (juniori), Ene Daria (seniori).

Liceul de coregrafie din Bucuresti a preluat din 1998 numele balerinei si maestrei de balet Floria Capsali. In 1927, Floria Capsali a creat o scoala privata de balet unde au fost pregatiti unii dintre cei mai mari balerini romani ai momentului, pentru ca 10 ani mai tarziu sa reorganizeze trupa Operei Nationale din Bucuresti.

Citește în continuare

Interviu. Mihaela Simina, istoric, autoarea podcastului HISTORY Channel, „Regina Maria - fapte si vorbe”: “Dragoste, credinta, curaj - cu acestea trei poti cuceri lumea, acesta era crezul declarat al Reginei Maria a Romaniei pe care, aproape involuntar, l-am transformat si intr-unul dintre crezurile mele personale”

Interviu. Mihaela Simina, istoric, autoarea podcastului HISTORY Channel, „Regina Maria - fapte si vorbe”: “Dragoste, credinta, curaj - cu acestea trei poti cuceri lumea, acesta era crezul declarat al Reginei…

Citeste mai mult