Skip to content

Cel de-al treilea lungmetraj regizat de Emanuel Parvu, Trei kilometri pana la capatul lumii, exploreaza un moment de criza dintre un adolescent si parintii lui. Filmul cu Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu si tanarul Ciprian Chiujdea in rolurile principale a intrat in faza de post-productie.

Cel de-al treilea lungmetraj semnat de regizorul Emanuel Parvu, Trei kilometri pana la capatul lumii, se afla in prezent in faza de post-productie dupa ce a fost filmat la finalul anului trecut la Sfantu Gheorghe si Dunavat.
Adi este un adolescent de 17 ani, dintr-un sat din Delta Dunarii, care, prin eforturile parintilor sai, invata la Tulcea. Atunci cand parintii sunt confruntati cu un adevar pe care nu sunt in stare sa il inteleaga, dragostea neconditionata pe care acesta ar trebui sa o primeasca de la ei dispare brusc, iar lui Adi ii ramane o singura solutie.

In distributia filmului produs de Asociatia FAMart spectatorii ii vor putea recunoaste pe: Bogdan Dumitrache (Pororoca, Sieranevada, Pozitia Copilului), Laura Vasiliu (4 luni, 3 saptamani si 2 zile), Ciprian Chiujdea (aflat la debut in lungmetraj), Valeriu Andriuta (Miracol, Dupa Dealuri), Adrian Titieni (Familiar, Bacalaureat), Ingrid Micu-Berescu (Aniversarea, Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor, Marocco), Richard Bovnoczki (Balaur, Aurora), Alina Berzunteanu (Metronom, Q.E.D.) si Vlad Brumaru (Marocco).

„Dragostea parinteasca este o conditie sine-qua-non, dar cand ea devine conjuncturala sau supusa ‚echilibrului social’, elementele structurale ale acesteia – grija, empatie, atentie – tind sa balanseze spre egocentrism existential. Intrebarea care se pune este: <Cum actionezi atunci cand tu crezi ca faci bine, dar judecata ta poate fi gresita?>” spune regizorul.

Interesul lui Emanuel Parvu pentru tema relatiilor de familie, in special cea dintre parinti si copii, este cunoscut, atat din scurtmetrajele, cat si din lungmetrajele sale. Dupa ce a regizat numeroase piese de teatru, fiind nominalizat la Premiile UNITER in 2006 pentru piesa sa de debut, a scris si regizat mai multe scurtmetraje, iar in 2018 a intrat pe lista celor 94 de filme aflate in cursa pentru Premiul Oscar pentru scurtmetraj cu „Totul e foarte departe”.

Trei kilometri pana la capatul lumii” este al treilea proiect de lungmetraj, dupa „Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor“ (2017) – lungmetrajul sau de debut si „Marocco“ care a avut premiera internationala la Festivalul International de Film de la San Sebastian in 2021.

„Cred ca un film poate poate deschide un dialog, chiar daca nu poate schimba statistica unei tari. Si, in timp, vocile se aduna, iar schimbarea se poate produce – de aceea consider ca acest film este necesar si implicarea noastra, de asemenea.” adauga Miruna Berescu – producatorul filmului.
Trei kilometri pana la capatul lumii este scris si regizat de Emanuel Parvu, imaginea filmului este semnata de Silviu Stavila (MMXX, Marocco, Marfa si Banii), montajul de Mircea Olteanu (R.M.N., Un pas in urma serafimilor, Ilegitim), scenografia si costumele de Bogdan Ionescu (Metronom) si produs de Miruna Berescu (Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor, Marocco).

Filmul este produs de Asociatia FAMart cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si este finantat de Publicis Groupe Media Bucharest, MMS Communications Romania si House of Media.

Citește în continuare