Skip to content

Emilia Clarke lanseaza un nou proiect caritabil in mediul online: farmacia de poezie

Actrita Emilia Clarke doreste sa aline sufletele tuturor in aceste vremuri prin intermediul unui nou proiect caritabil in mediul online sustinut prin intermediul organizatiei sale SameYou.

Emilia va citi in urmatoarele saptamani poezii din cartea „The Poetry Pharmacy”, scrisa de editorul William Sieghart

Actritei i se vor alatura „prieteni si interpreti care vor citi cu voce tare poezie pentru inima si suflet” asa cum a anuntat chiar ea pe retelele de socializare. Prin aceasta actiune actrita cunoscuta din serialul „Game of Thrones” doreste sa doneze catre organizatiile de caritate care sustin oamenii in nevoie, inclusiv catre organizatia fondata de ea, care sprijina persoanele aflate in recuperare dupa ce s-au confruntat cu probleme neurologice.

Lansarea organizatei caritabile SameYou a avut loc in urma cu un an cand a dezvaluit public pentru publicatia „The New Yorker” ca a suferit doua anevrisme şi trei operaţii pe creier. Primul anevrism l-a suferit in anul 2011, pe cand avea doar 24 de ani şi tocmai terminase de filmat primul sezon al serialului „Game of Thrones”.

Oamenii pot sustine initiativa actritei si prin achizionarea cartii „The Poetry Pharmacy” in format electronic.

Actress Emilia Clarke arrives at the Vanity Fair Oscar Party in Beverly Hills, California February 28, 2016. REUTERS/Danny Moloshok – RTS8HAA

 William Sieghart a inceput sa „prescrie” poezii ca un antidot la problemele de sanatate ale oamenilor in cadrul unui festival literar

In cadrul evenimentului oferea sedinte de consiliere gratuite de 10 minute membrilor publicului, iar pentru fiecare probleme de la anxietate pana la durere, acesta citea cu voce tare un poem pentru a face persoana sa se simta mai bine. A luat astfel nastere cartea „The Poetry Pharmacy” care enumera aproximativ 50 de probleme de sanatate prezentand afectiunea pe o pagina si poemul „remediu” pentru cealalta parte. In scrierea acesteia i s-au alaturat o serie de scriitori precum  Siegfried Sassoon care a scris despre depresie; Helen Farish sau Wendy Cope.

William Sieghart este antreprenor, editor si filantrop. Este de asemenea co-fondatorul organizatiei caritabile StreetSmart, care ajuta persoanele fara adapost, a lucrat ca mediator in Orientul Mijlociu, a organizat campanii pentru salvarea bibliotecilor nationale si este presedintele Somerset House Trust. In 1992 a fondat Premiilor Forward pentru Poezie si doi ani mai tarziu a infiintat Ziua Nationala a Poeziei.

Citește în continuare