Skip to content

8 spectacole pregatite de Opera Comica pentru Copii in cadrul programului in premiera „Festivalul Enescu pentru Copii”

Festivalul Enescu pentru Copii, un proiect in premiera, asociat Festivalului International George Enescu, va cuprinde opt spectacole pregatite de Opera Comica pentru Copii

Festivalul International George Enescu va avea loc intre 31 august si 22 septembrie 2019, organizatorii pregatind noi surprize pentru aceasta editie. Una dintre ele este si Festivalul Enescu pentru Copii, eveniment care se va desfasura in aceeasi perioada si care va cuprinde o serie de opt spectacole, toate realizate si oferite de Opera Comica pentru Copii.

”Am pregatit spectacole dedicate celor mici cu lucrari atractive din programul Festivalului Enescu din fiecare final de saptamana. Cei din echipa Operei Comice pentru Copii sunt in repetitii si au pregatit o abordare cu povesti incluse, prin care vor gasi, sunt sigura, un drum mai direct catre mintea si sufletul tinerilor spectatori. Suntem incantati sa putem participa prin acest program in premiera la extinderea conexiunii dintre Festivalul Enescu si publicul tanar si la educarea bucuriei in receptarea muzicii clasice”, a spus Felicia Filip, Director General al Operei Comice pentru Copii.


Spectacole in matineu, un program complex si sesiuni educative „after show” sustinute de muzicienii Operei Comice pentru Copii

Adaptarile concertelor „mari” vor fi prezentate celor mici in spectacole matineu, in zilele de 31 august si 1 septembrie, 7 si 8 septembrie, 14 si 15 septembrie, 21 si 22 septembrie 2019 in cadrul Operei Comice pentru Copii cu sediul in Calea Giulesti 16, in salonul Mozart.

Pentru a mentine atentia copiilor, spectacolele vor fi adaptate, pastrandu-se insa elementele centrale ale pieselor, iar durata acestora nu va depasi 30 de minute. Un aspect inedit este organizarea de sesiuni educative „dupa spectacol”, in cadrul carora muzicienii Operei Comice vor explica si vor discuta cu copiii pe marginea pieselor vizionate.

Iata mai jos programul complet al acestei prime editii pentru a sti cand trebuie neaparat sa ajungi cu cel mic la Festivalul Enescu pentru Copii.

Sambata, 31 august si duminica, 1 septembrie – de la orele 12:00
Viata lui Beethoven – Concert lectie pentru copii, cu lucrari de Ludwig van Beethoven

Sambata, 7 septembrie si duminica, 08 septembrie – de la orele 12:00
Enescu si muzica franceza – Concert lectie pentru copii, cu lucrari de George Enescu, Béla Bartók, Claude Debussy si Maurice Ravel

Sambata, 14 septembrie si duminica, 15 septembrie – de la orele 12:00

Poemul simfonic – Concert lectie pentru copii, cu lucrari de Richard Strauss si Serghei Rahmaninov

Sambata, 21 septembrie si duminica, 22 septembrie – de la orele 12:00

Clasicism si Romantism – Concert lectie pentru copii, cu lucrari de Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski.


Evenimentul este dedicat copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 12 ani, iar biletele le poti gasi la casieria Operei Comice pentru Copii.

Festivalul Enescu pentru Copii, un concept in premiera, pus in scena de Opera Comica pentru Copii la cea de-a XXIV-a editie a Festivalului International George Enescu

Si anul acesta, Festivalul International George Enescu va reuni pe scenele mai multor sali de concerte o multime de muzicieni si artisti recunoscuti peste tot in lume. Cea de-a XXIV-a editie se va desfasura intre 31 august si 22 septembrie 2019, organizatorii anuntand deja peste 2500 de muzicieni, 84 de concerte si recitaluri, dar si artisti mari, pentru prima data in Romania, cum ar fi Marion Cotillard, Kiril Petrenko sau Mitsuko Uchida.

Ca de fiecare data, editia de anul acesta va cuprinde si evenimente adiacente (conferinte, evenimente in Piata Festivalului, lansari de carte etc.), iar concertele si recitalurile vor fi grupate in 6 sectiuni, si anume „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul noptii”, „Recitaluri si concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” si „Forumul International al Compozitorilor”.

In acest context, initiativa Operei Comice pentru Copii de a organiza un festival dedicat copiilor, parte a Festivalului International George Enescu, este cu atat mai inedita si binevenita. Cu peste 740 de spectacole puse in scena pana acum, artisti valorosi si initiative de apreciat in domeniul muzical, Opera Comica pentru Copii se pregateste, astfel, sa deschida calea catre o alta perspectiva a Festivalului George Enescu.

Citește în continuare