Skip to content

Evolutia muzicala a lui Alex Velea in ultimii 10 ani [partea I]

Pentru ca anul acesta se implinesc 10 ani de cand Alex Velea a inceput sa fie remarcat in industria muzicala romaneasca, am zis sa va prezentam evolutia sa din 2005 pana in 2015.

 

Alexandru Ionut Velea, pe numele sau complet, este unul din primii castigatori ai unui concurs de talente de la noi din tara, iar prima editie (si ultima) a emisiunii Star Factory difuzata de Prima TV in 2003 a fost punctul de plecare a artistului din Craiova.

Imediat dupa castigarea concursului, Alex a fost cooptat pentru un featuring alaturi de Anna Lesko, pentru piesa Nu mai am timp de pe albumul Pentru tine.

A fost insa un debut destul de timid ce nu a reusit sa-l faca la vremea aia foarte cunoscut. Primul succes al sau a venit abia in 2005, odata cu colaborarea cu Anda Adam.

Ce ti-as face (Selecta)”  a fost una din cele mai difuzate piese ale verii lui 2005, iar un Alex Velea cu codite si fara prea multe tatuaje incepea sa se faca remarcat.

Primul sau single solo a venit abia in 2006, iar multa vreme de la lansarea acestei piese oamenii ii spuneau Alex Yamasha! In toamna aceluiasi an a fost lansat si albumul Yamasha, ce continea 10 piese R&B despre care Alex sustinea ca il reprezinta 100%

Printre preferatele noastre de pe acest album se numara Iti multumesc, Doamna mea si Ce n-as da. Sa ascultam insa Yamasha!!

Tot pe acest album a fost inclusa si colaborarea cu Connect-R cu pe piesa Dragoste la prima vedere, ce a fost continuata apoi cu Daca dragostea dispare de pe albumul cu acelasi nume al lui Connect-R.

Tot atunci au inceput sa apara si primele tatuaje ale lui Velea…

 In 2008, la Romanian Music Awards, Alex Velea lansa piesa Doar ea, primul single de pe cel de-al doilea album al sau, Secret, urmata ulterior de un videoclip in care faceam cunostinta cu fosta sa sotie.

Tot in perioada aia a colaborat si cu Smiley pe albumul In Lipsa Mea pentru piesa  Am bani de dat si cu Grasu XXL pe piesa Turnin\’, iar in vara lui 2009 ne prezenta clipul pentru Secret feat. Puya.

Anul 2010 a venit cu o schimbare de stil pentru Alex Velea, iar Whisper si One Shot au insemnat tranzitia spre dance.

Don\’t say it’s over a fost primul single in limba engleza, iar coregrafia acestei piese s-a transformat intr-un mega flashmob in Piata Constitutiei in vara aceluiasi an.

 Ne oprim aici momentan pentru ca deja se transforma intr-un articol mult prea lung, asa ca o sa-l impartim in doua parti.

Maine continuam evolutia lui Alex Velea de la Yamasha, la Minim Doi, relatia cu Antonia, prietenia cu Smiley si colaborarile cu gasca HaHaHa Production si vom ajunge si la cateva concluzii. Pana atunci, va invitam sa vedeti si cum arata Alex Velea in prima zi de scoala!

Voua cum vi se pare evolutia lui Alex de pana acum? Va placea mai mult in perioada R&B, va place mai mult acum? Argumentati.

Citește în continuare

Serial nou: LIMITLESS

Toamna se numara serialele! Punem pe lista unul nou?   Ati vazut LIMITLESS (2011), thrillerul lui Neil Burger, cu Bradley Cooper in rolul unui scriitor care consuma un medicament special…

Citeste mai mult