Skip to content

Asculta evolutia muzicii usoare romanesti in 10 minute!

Te-ai intrebat vreodata cum suna muzica usoara romaneasca in 1932 si cum a evoluat de atunci pana la Vara nu dorm? Am gasit raspunsul pe YouTube!

 

Filmuletul de mai jos are toate sansele sa devina viral si nu pentru ca include toate piesele cunoscute cu care au crescut trei generatii ci pentru ca medley-ul a fost realizat intr-un mod spectaculos, trecerea de la o melodie la alta fiind aproape insesizabila, fiind facuta cu multa pricepere.

Marta Cortuna, Ana si Beck sunt fix ceea ce lipseste showbizului romanesc (si chiar industriei muzicale): personaje umanizate, lipsite de plastic, usor ironice si usor teatrale. Evolutia muzicii usoare romanesti in aproape 10 minute: de la Cristian Vasile cu Zaraza, la Maria Tanase, Macarale, Aurelian Andreescu, Doina Badea, George Nicolescu, Anda Calugareanu cu Portocala, Dan Spataru, Phoenix cu Andrii Popa, Margareta Paslaru, Madalina Manole, Gheorghe Gheorghiu, Pasarea Colibri, Ada Milea, Malina Olinescu, Genius, N&D, Talisman, 3rei Sud-Est, Latin Express, Holograf, Amicii, Vama Veche, O-Zone, Simplu, Cleopatra Stratan, Florin Chilian, Andra, Paula Seling, Deepcentral si multi, multi altii – pana in 2013 la hiturile cele mai recente.

 In rubrica Remember am propus si noi spre auditie o parte din piesele interpretate cu maestrie mai sus. Ce este interesant la colajul de mai sus este cat de clar ne dam seama de felul in care calitatea versurilor s-a deteriorat din 1999 incoace.

Ce parere ai, le dam un SHARE?

Citește în continuare