Skip to content

(video) Parcul Disney din Tokyo a deschis o experienta imersiva Frozen hiper-realista. Anna si Elsa, aduse la viata de holograme, roboti si inteligenta artificiala. Vizitatorii au impresia ca au intrat in filmul de animatie.

O noua experienta spectaculoasa bazata pe animatia Frozen urmeaza sa fie deschisa in parcul de distractii Disney Resort din Tokyo, Japonia. Compania de divertisment a anuntat recent o noua atractie numita „Izvoare de fantezie” care cuprinde pe langa Regatul de Gheata si trasee tematice bazate pe filmele Walt Disney: Padurea lui Rapunzel si Tara de Nicaieri a lui Peter Pan. 

Specialistii de la Disney — numiti „imagineers” — au integrat in traseele tematice cele mai noi tehnologii, printre care inteligenta artificiala, holograme si proiectii hi-tech, roboti si scenografie mecanizata pentru a le oferi vizitatorilor cea mai veridica experienta imersiva, apropiata cat mai mult de animatiile spectaculoase din filme. Dintre acestea cel mai impresionant este Frozen, datorita efectelor magiei Disney recreate de la zero care reusesc sa aduca la viata cele mai indragite personaje din ultimele decenii.

Experienta se bazeaza pe un traseu cu barca printr-un tunel special amenajat care prezinta povestea Annei si a Elsei, cele doua surori din Regatul de Gheata. 

La fiecare pas, vizitatorii vor redescoperi aventura celor doua protagoniste in incercarea de a salva regatul Arendelle de iarna eterna. Traseul este acompaniat de melodiile originale din film, printre care si celebra piesa „Let it go”, intr-o adaptare in limba japoneza.

Va fi cea de-a opta experienta tematica de la parcul din Tokyo si cea mai avansata din punct de vedere tehnic de pana acum. Traseul va fi deschis publicului larg incepand cu 6 iunie si dureaza 6 minute si jumatate, iar barcile au o capacitate de pana la 16 persoane. 

Pe langa plimbarea cu barca, Regatul de Gheata va avea si doua experiente culinare cu meniuri inspirate din preparatele scandinave: Banchetul Regal din Arendelle si Oaken’s OK Foods. 

Plimbarea cu barca este inspirata de traseul original de la Walt Disney World din Orlando, Florida, fiind imbunatatita si adaptata la cele mai inalte standarde vizuale. 

Imagineers (ingineri ai imaginatiei) de la Disney au reusit sa aduca la viata personajele din animatie cu ajutorul unor roboti care le imita miscarile, vocile si gesturile. De asemenea, prin intermediul unor proiectii si holograme, spectatorii pot revedea scene din film care au fost integrate direct in decor, asemanatoare cu viziunile colorate create de liderul trolilor in animatie. 

Pentru a recrea efectul de magie si gheata care se ridica sau se topeste, specialistii au folosit un amestec de lumini, sculpturi kinetice, apa si fum, astfel incat iluzia sa fie cat mai apropiata de cea din animatie.  

Este una dintre cele mai spectaculoase atractii existente in parcurile Disney, s-a lucrat cativa ani pentru a crea nivelul de imersivitate pe care il puteti urmari in videoclipurile de mai jos, fiind dezvoltate tehnologii care nu au mai fost folosite pana acum la Disneyland. Insa imagineers sustin ca este un nou inceput iar in viitor toate parcurile de distractii ale companiei vor fi adaptate si modernizate pentru a oferi o experienta memorabila pentru public, adaptata la tehnologii revolutionare.

Citește în continuare