Skip to content

O rezervatie din Africa Sud ofera experienta reala „Lion King”: poti sta inchis intr-o cusca in mijlocul leilor.

„Sanctuarul Leilor”, un ONG care lupta pentru conservarea habitatului natural al animalelor din Harrismith, Africa de Sud, ofera o experienta unica vizitatorilor sai. Cei dornici pot fi plasati in custi de plexiglas special construite si stationate chiar in mijlocul barlogului leilor.

Intreaga aventura este gandita sub conceptul unei gradini zoologice inversate in care oamenii sunt pusi in cusca iar animalele au ocazia sa ii priveasca indeaproape.

Rezervatia are peste 70 de lei si feline extrem de periculoase care au fost salvate de vanatori si adapostite intr-o zona protejata. In total, sanctuarul numit „Glenn Gariff” se intinde pe o suprafata de 1000 de hectare in statul liber din partea de est a Africii de Sud.

Cusca speciala a fost proiectata de fotograful german Lars Beusker care si-a dorit sa se apropie cat mai tare de lei si sa realizeze portrete spectaculoase. O parte dintre acestea sunt documentate pe pagina de Facebook Glenn Gariffsi includ momente intime ale felinelor, cand sunt hranite, ingrijite si pansate (din cauza faptului ca se ranesc intre ei) sau din pauzele de joaca.

Experienta a fost gandita atat pentru fotografi dar si pentru cei dornici de o experienta cu multa adrenalina. Suzanne Scott, directoarea rezervatiei, a declarat pentru Daily Mail ca „siguranta oaspetilor dar si a felinelor este prioritatea noastra principala. Cusca poate fi folosita numai o singura data pe zi.”

Dintre cei 77 de lei din rezervatie, cei mai multi au fost cumparati de la gradini zoologice si companii de circ si nu pot fi eliberati in salbaticie pentru ca nu ar supravietui printre leii cu adevarat salbatici. Scott a declarat ca „in curand vom primi alti 17 lei care se afla in proces de salvare de la o gradina zoologica din Orientul Apropiat.”

Experienta care costa intre 114 si 171 de euro pentru  45 de minute petrecute in cusca, i-a ajutat pe cei din rezervatie sa stranga bani pentru a cumpara, hrani si ingriji leii.

Cusca de plexiglas are gauri create special pentru a face loc lentilelor fotografice insa dimensiunea acestora nu permite leilor sa patrunda cu laba prin ele. Varsta minima a celor care pot intra in cusca este de 14 ani iar site-ul ONG-ul spune ca „nu putem garanta nimic legat de modul in care vor reactiona leii insa va asiguram ca aveti avea o experienta fantastica. Experienta incepe la aproximativ 6:30 – 7:15 dimineata, fiecare vizitator va primi o serie de informatii esentiale inainte de a intra in cusca.”

Pentru experienta din cusca sunt prioritari cei care aleg sa isi petreaca noaptea la rezervatia de lei din Harrismith. Acestia vor fi cazati in „Lion House” sau „Lion Lodge”, doua case aflate la 5 metri distanta de zona felinelor, fiind separate printr-un gard metalic.

„Cusca este verificata in mod regulat de un inginer care se asigura ca poate sustine in siguranta greutatea, in cazul in care un leu sare peste ea.”, a spus Scott despre felinele care cantaresc intre 122 si 560 de kilograme.

Pe langa lei, in rezervatie pot fi vazute si zebre, struti, antilopa Springbok, gazela Oryx, gnu negru si impala. La finalul experientei, exista optiunea de a „adopta” oricare dintre animale pentru a ajuta sanctuarul sa il ingrijeasca in mod corespunzator. In schimb, cei dornici vor fi tinuti la curent cu evolutia felinei preferate.

Citește în continuare