Skip to content

A inceput Festivalul International de film pentru copii KINOdiseea. Filmele sunt gratuite, iar programul cuprinde si spectacole pe picioroange, de pantomima, jonglerii si magie

Pana pe 18 septembrie, copiii sunt asteptati la Bucuresti la cea de-a XIV-a editie a Festivalului international de film pentru publicul tanar KINOdiseea, care se desfasoara la Cinema Gloria, in aer liber, in curtea Cinema Muzeul Taranului si la Prajitoria Buimac (str. Icoanei nr. 23).

Editia de anul acesta aduce 6 filme din competitie, 2 proiectii speciale, 2 calupuri de scurtmetraje, spectacole pe picioroange, de pantomima, jonglerii si magie cu Magicianul Teo si ateliere de pictura, baloane modelabile si pictura pe fata pentru cei mici.

Pentru copiii de clasele 0-IV, organizatorii recomanda „Printesa Dragon” (Rr: Jean-Jacques Denis & Anthony Roux, animatie, 2021, 1h 10m., Franta), dublat, „Mama Gorila” (R: Linda Hamback, animatie, familie, 2021, 1h 16 m., Suedia, Norvegia, Danemarca), dublat, „Inima de fluture” (r: Inesa Kurklietyte, familie, 2021, 1h 48 m., Lituania), subtitrat, recomandat pentru clasele II – IV, si „Vinski si praful invizibilitatii” (r: Juha Wuolijoki, familie, fantasy, 2021, 1h 24 m., Finlanda), dublat, recomandat pentru clasele II – IV.

Copiii mai mari pot urmari „Viktor Robot” (R: Anatoliy Lavrenishyn, sci-fi / aventura, 2020, 1h 15 m., Ucraina), subtitrat, „Regina comediei” (R. Sanna Lenken, dramă, 2022, 1h 33 m., Suedia), subtitrat, „Merge si-asa” (R: Valentin Urziceanu, animatie / comedie, 2022, 1h 18 m., Romania), dublat, audienta generala, si „Cum am invatat sa zbor” (R: Radivoje Andric, familie, 2022, 1h 27 m., Serbia, Croatia, Bulgaria, Slovacia), subtitrat.

Totodata, spectatorii vor avea ocazia sa vizioneze episoade din serialul online „2 minute cu Amy“, o invitatie pentru cei mici de a porni intr-o calatorie imaginara in timp, unde vor afla cine a inventat telefonul, care a fost primul joc video, cum arata primul televizor si cum se recicleaza corect echipamentele electricele si electronice vechi, parte din proiectul de educatie ecologica sustinut de Asociatia Environ.

Selectia filmelor a fost facuta de la festivaluri din intreaga lume si premiate la Berlinale, dar si de la alte festivaluri importante de film pentru publicul tanar, precum European Film Awards, Annecy International Animated Film Festival, Zurich Film Festival, Brussels Animation Film Festival, Lithuanian Film Awards si Children KinoFest.

Intrarea la toate proiectiile si evenimentele din cadrul KINOdiseea este libera, iar programul complet este disponibil pe https://kinodiseea.ro/.

Citește în continuare