Skip to content

Daca nu ajungeti la Festivalul International de Teatru de la Sibiu, puteti vedea online spectacolul lui Tim Robbins si alte 30 de productii. Ele vor fi disponibile cate 24 de ore pe platforma

Festivalul International de Teatru de la Sibiu (FITS), unul dintre cele mai mari si importante festivaluri de teatru din lume, va avea online 33 dintre spectacolele din programul acestuo an.

Spectacolele pot fi urmarite de toti iubitorii artelor din Romania sau din strainatate, in baza unui bilet cu pret unic de 30 de lei sau in baza unui abonament de 400 lei, care include accesul la toate spectacolele online. Acestea sunt disponibile pentru cel mult 24 de ore din momentul in care ele sunt programate si achizitionate.

In total vor putea fi urmarite online 15 spectacole de teatru, zece de muzica, sase de dans si doua de circ contemporan. Programul complet al spectacolelor online poate fi parcurs aici.

Doua premiere mondiale, de Tim Robbins si faimosul artist italian Pippo Delbono, vor putea fi urmarite online

Spectatorii online se vor putea bucura de doua premiere mondiale din lumea teatrului. Este vorba despre Afrodita si Eliberarea Lumii (Un vodevil muzical grecesc) de Tim Robbins, celebrul actor american, spectacolul fiind o celebrare vesela a puterii de a ierta si a tariei inimii de a vindeca pana si cele mai profunde dintre discordii, dar si Trezirea – un spectacol plin de candoare si poezie vizuala, faimosul italian Pippo Delbono revenind la Sibiu cu acest spectacol-confesiune magistral, incisiv, emotionant si de neuitat. Alte spectacole de teatru care pot fi urmarite online sunt Povestea printesei deocheate si Jocuri, vorbe, greieri…, in regia lui Silviu Purcarete, O sirena mai speciala de Pierre Guillois si Olivier Salvan si Pescarusul in regia lui Dumitru Acris. In total 15 spectacole de teatru vor putea fi vizionate online.

Corul Madrigal, etno-jazz, gospel, fado si chitara argentiniana, in repertoriul online al FITS

In ceea ce priveste muzica, spectacolele online debuteaza cu Gala de deschidere FITS – Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”, in regia lui Emil Pantelimon, dirijor Anna Ungureanu. Un reper al vietii muzicale si diplomatiei culturale, Corul Madrigal este definit prin sonoritatea sa specifica si un repertoriu vast, tehnica non-vibrato, amplasamentul stereofonic in scena si costumele impunatoare. In plus, spectatorii online se vor mai putea bucura de Kairós din Portugalia, o trupa de etno-jazz cu un stil ancorat in peisajul sonor mediteraneean, Gospel Touch Choir, unul dintre cele mai importante coruri de gospel din Regatul Unit si SUA, Hispano, un duo violoncel-chitara din Barcelona care combina eleganta muzicii clasice spaniole cu intensitatea si ritmicitatea flamencoului, Ana Pinha, considerata de multi una dintre starurile in devenire ale lumii fado, dar si Duo Bandini & Chiacchiaretta,  duoul de chitara si bandoneon alcatuit din Giampaolo Bandini si Cesare Chiacchiaretta care doreste sa raspandeasca muzica argentiniana prin intermediul magiei si al farmecului instrumentelor care o reprezinta cel mai mult. Zece concerte de muzica vor putea fi urmarite online.

Carmen, un spectacol flamenco magnetic, are avanpremiera mondiala online la FITS

Nici spectacolele de dans online nu vor lipsi din cadrul editiei din acest an a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS). Printre cele mai asteptate spectacole se numara: Dupa furtuna, un elogiu adus miscarii ca forma de emancipare a umanitatii, Reguli de supravietuire: omul tigru, o revizitare impresionanta a varstei mitice a umanitatii, intr-un spectacol coregrafic de o expresivitate onirica, Nocturna Flamenco. Arhitectura insomniei, o calatorie din zori si pana-n seara care evoca misterele simtirii, cugetului si memoriei, Acumulari, inspirat de cartea Svetlanei Alexievici despre Cernobil, ALICE, coregrafie impresionanta, costume haute couture si o scenografie eleganta, si nu in ultimul rand avanpremiera mondiala Carmen, celebrul personaj al lui Bizet revenind pe scena pentru a ilustra conditia universala a femeii, un spectacol flamenco magnetic, emotionant si impresionant.

Din programul online nu lipsesc nici spectacolele de circ

Spectacolele de circ completeaza tabloul artistic de la FITS prin Julieta, un spectacol care relateaza povestea unei femei cu multe experiente si bizarerii, si care pune sub lupa multiplele fatete ale batranetii si Circ in stil African, un spectacolul semnat de Yamoussa Bangoura, inspirat de viata de zi cu zi din Guineea care aduce in prim-plan frumusetea, tineretea si arta culturii africane.

Festivalul International de Teatru de la Sibiu (FITS), unul dintre cele mai mari si importante festivaluri de teatru din lume, are loc anul acesta la Sibiu in perioada 21 iunie – 30 iunie, tema editiei cu numarul 31 fiind PRIETENIE. Pana in acest moment, FITS are 830 evenimente incluse in program si asteapta peste 5000 de artisti din 82 de tari.

Citește în continuare