Skip to content

Festivalul KINOdiseea aduce „Mary Poppins”, „Finding Nemo” si cele mai noi filme pentru copii pe marile ecrane in aer liber din Bucuresti.

In perioada 17 septembrie – 11 octombrie 2020 se va desfasura in Bucuresti cea de-a 12-a editie a Festivalul de Film pentru Publicul Tanar – KINOdiseea. Editia din aceast an aduce pe marile ecrane in aer liber cele mai noi productii pentru micuti, perfecte pentru o seara petrecuta cu intreaga familie, filme si animatii clasice create de studiourile Disney si Pixar, dar si scurtmetraje pentru toate grupele de varsta, completate de ateliere de film (animatie stop motion, storytelling).

Proiectiile vor avea loc la fiecare final de saptamana, exclusiv in aer liber, la Cinema Muzeul Taranului, in Gradina Muzeului Grigore Antipa si pe acoperisul Operei Comice pentru Copii, in conditii confortabile si sigure, cu respectarea tuturor normelor de distantare fizica.

Competitia KINOdiseea Junior se va desfasura intre 25 – 27 septembrie si 8 – 11 octombrie si include sapte filme noi, din toata lumea.

 Aceasta va putea fi vizionata la Cinema Muzeul Taranului, calupurile de scurtmetraje grupate de categorii de varsta vor putea fi urmarite in Gradina Muzeului Grigore Antipa, iar productiile clasice de la studiourile de animatie faimoase vor fi proiectate la Opera Comica pentru Copii, pe acoperis.  

Mai multe informatii despre festivalul KINOdiseea din aceasta toamna, cat si programul complet vor fi disponibile in curand pe www.kinodiseea.ro

Programul de filme clasice contine productii de succes precum clasicul muzical „Marry Poppins” (1964), regizat de Robert Stevenson, cu Julie Andrews si Dick Van Dyke, care va avea proiectia pe 18 septembrie incepand cu 20:30. 

Printre animatiile care vor rula pe acoperisul Operei Comice pentru Copii se numara celebrele „Finding Nemo” regizat de Andrew Stanton, care va rula duminica, 27 septembrie, „How to train your dragon” – difuzat sambata, pe 19 septembrie de la 20:30, dar si „Ratatouille”, „Inside Out”, „The Lego Movie” si „Song of the Sea”.

Biletele pentru proiectii se pot achizitiona de pe eventbook.ro.

Competitia KINOdiseea de anul acesta va fi deschisa cu filmul olandez „Jackie and Oopjen”, in regia Annemariei van de Mond.

Cu un scenariu scris de Myranda Jongeling, „Jackie en Oopjen” este o comedie pentru intreaga familie care invita spectatorii la o plimbare printre operele de arta ale muzeului Rijksmuseum din Amsterdam. 

Dupa incheierea programului pentru vizitatori, Jackie, fetita de 12 ani a unui custode, descopera in timp ce ratacea prin muzeu ca unul dintre faimoasele tablouri ale lui Rembrandt se trezeste la viata. O prietenie putin probabila se leaga atunci cand Oopjen (un personaj faimos din tabloul lui Rembrandt) o confunda pe Jackie cu sora ei demult pierduta.

Editia din acest an a festivalului KINOdiseea va cuprinde proiectii in premiera a filmelor jurnalistice produse de adolescenti in cadrul proiectului „Crescut Pe Muzica”. 

Organizat de Asociatia Acces Calarasi si finantat de catre Ministerul Culturii, proiectul si-a propus sa gaseasca si sa formeze 21 de tineri din familii de muzicieni de traditie orala si dansatori, din diferite regiuni ale tarii. 

Tinerii au participat timp de o luna la sase ateliere online de jurnalism (Delia Marinescu de la Scena9), fotografie (Andreea Campeanu), documentar (regizorul si producatorul Claudiu Mitcu), scriere creativa (Vera Ion de la Scrie Despre Tine), etnomuzicologie (Bogdan-Mihai Simion) si media literacy (jurnalista Ioana Pelehatai de la Scena 9).

Ideea acestui proiect este sa prezinte cine sunt tinerii din spatele patrimoniului imaterial (muzica traditionala), accesand prin intermediul lor specificul muzical al fiecarei microregiuni, spunand in acelasi timp istoria familiei sau comunitatii muzicale din care fac parte.

Prin intermediul atelierelor tinute pe Zoom, participantii au fost initiati si ghidati sa creeze propriile materiale jurnalistice. Scopul acestora fiind sa descopere si sa inteleaga importanta pastrarii traditiei si sa o prezinte si altora.

Noua generatie de lautari din celebrul sat Zece Prajini din cadrul proiectului „Crescut pe muzica” vine la Bucuresti pentru prima data.

Acestia vor sustine un spectacol impreuna cu ceilalti membrii din fanfara, la Green Hours jazz&theatre-café, pe 18 septembrie, de la 19:30. 

Crescuti pe muzica ritmata de fanfara, cantata de tatii si bunicii lor, cei sase membri ai „Fanfarei Chavorre – Copiii din Zece Prajini” n-au putut sa stea departe de instrumente. Acestia manuiesc trompeta, saxofonul, clarinetul, toba sau baritonul intr-un stil pe care doar cei nascuti in acel sat il pot invata.

Citește în continuare